Ahmetović: ‘Oporba nije htjela dati legitimitet premijeru koji ne poštuje institucije Sabora’

Žao mi je da je oporba djelomično bojkotirala, ali se meni čini da ih je premijer pomeo na zadnjem aktualcu, pa da oni nisu htjeli propitkivati rad Vlade, rekao je Marko Pavić u emisiji Otvoreno. On je prokomentirao to da je veći dio oporbe bojkotirao godišnje izvješće premijera u Saboru. 

Oporba je zahtijevala odgovore o aferi Ina te poručila da vlada ima kontinuitet samo u korupciji i krađi. Andrej Plenković je odgovorio da je oporba pokazala da je njihov doprinos građanima i društvu ravan nuli. Osim Pavića, gosti emisije u ovoj raspravi bili su Mirela Ahmetović, SDP, Stjepan Čuraj, HNS i Daniel Spajić, Domovinski pokret.

– Ono što je bitno što je rečeno u izvješću predsjednika Vlade je politika modernog suverenizma koja donosi dobro našim građanima – rekao je Pavić.

Na pitanje zašto je SDP ostao izvan sabornice, Ahmetović je rekla kako nisu htjeli dati legitimitet premijeru koji ne poštuje institucije Sabora jer je već drugoj sjednici Antikorupcijskog vijeća nije odazvao jer izbjegava odgovore na pitanja koja se tiču nacionalne sigurnosti ove zemlje, rekla je.

– Radi se o aferi oko pljačke Ine u iznosu od milijardu kuna, a koja je kap u moru u pljački koja se dešava u ovoj kompaniji. Afera se približava glavnim akterima, koji su izdali nacionalne interese, a koja je dobila epilog od strane potpisa Tomislava Ćorića, a po nalogu Andreja Plenkovića – rekla je Ahmetović.

Spajić je naglasio kako je Hrvatska potonula i ekonomski i demografski i trebamo vratiti državu ljudima, što nitko više ne cijeni.

Čuraj je govorio kako s našim rastom BDP-a, dižemo se s dna EU. Standard raste, što je nedvojbeno, rekao je i dodao kako to nije vjerojatno onoliko koliko bismo to željeli.

 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...