Američki general šefu Wagnera: ‘Čestitam, postavio si zastavu u Bahmutu. I sad si okružen…’

Umirovljeni general američke vojske, Mark Hertling, rekao je kako će se “grupa Wagner suočiti s katastrofom u Ukrajini sljedeći tjedan jer su njihove snage okružene ukrajinskim borcima u Bahmutu”.

Jevgenij Prigožin je osnovao grupu Wagner koja se borila uz ruske trupe u Bahmutu u nadi da će Putinu donijeti pobjedu. 

Hertling, koji je služio kao zapovjednik kopnene vojske Sjedinjenih Država u Europi i Sedme armije, odgovorio je na najnovije ukrajinsko izvješće upozorenjem za Prigožina.

– Kao što su mnogi od nas više puta rekli, Prigožin nije profesionalni vojnik, a nisu ni njegovi vojnici – napisao je na Twitteru. 

– Čestitam, Jevgenij, postavio si Wagnerovu zastavu u središte grada. I… okružen si – poručio je i dodao da nedavni razvoj događaja dolazi nakon “5 mjeseci katastrofe” za Prigožinove snage i da vjeruje da će se to nastaviti tijekom sljedećeg tjedna dok se Ukrajina i Wagner nastavljaju boriti za kontrolu nad Bahmutom.

Prigožin je u subotu proglasio pobjedu u Bahmutu, objavivši da su njegove trupe preuzele punu kontrolu nad gradom. Međutim, Ukrajina je odbacila tu tvrdnju, inzistirajući na tome da se u gradu vode teške borbe i da njene snage još uvijek kontroliraju njegove ključne aspekte.

Ukrajina je u nedjelju objavila najnovije informacije o Bahmutu, a Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je da se ukrajinske trupe približavaju “ciljanom okružju” grada.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...