Anušić poručio: Neće biti dvije kolone u Vukovaru, nadam se… Planiram nazvati Milanovića

Nakon dosta prepucavanja danas je u Saboru za novog ministra obrane potvrđen Ivan Anušić

– Moj je životopis poznat, a oni neka pokažu svoj i što su napravili u životu, što su napravili za svoj narod i koliko izbornih pobjeda iza njih stoji i da samokritično sebe pogledaju – kazao je o oporbi Anušić

POGLEDAJTE VIDEO:

Andrej Plenković na konferenciji o suradnji Milanovića i Anušića


|
Video: 24sata/pixsell

Anušić je u današnjem gostovanju na Novoj TV govorio o svojoj novoj funkciji, premijeru Plenkoviću, planovima…

Grbin u svojem stilu, nimalo maštovito i politički potpuno promašeno. Čovjek koji ističe kandidaturu za premijera s takvim izričajem neće biti nikad premijer. Kad završe izbori, siguran sam da će se njemu prvom gaće skinuti – kazao je Anušić na izjavu Grbina da mu “treba dati godišnju nagradu za skidanje gaća”.

Najavio je na gostovanju na Novoj TV i svoje prve poteze:

– Svakako želim dvije stvari vrlo brzo pokrenuti. Završetak ophodnih brodova, čekamo isporuku četiri takva broda. I povratak hrvatske vojske u Baranju, u Beli Manastir – kazao je Anušić.

Prihvatio sam posao iz dva razloga

Upitan je i gdje se vidi nakon ministarske funkcije.

– Dao sam ostavku na mjesto župana. Ja sam ostao na poziciji ministra, koliko god trajao mandat odradit ću najbolje što znam, nakon toga mogu u Sabor”, kaže Anušić, a na pitanje je li mu premijer nešto obećao, odgovara: “Nema trgovine, nema dogovora, pregovora, ja ne funkcioniram tako. Imat ću što raditi ako se i ne budem politikom bavio. Uhvatio sam se ovog posla i pristao sam iz dva razloga. Prvo, jer ne bježim od odgovornosti, ponuđen mi je taj resor. Mislim da je to za mene kao bivšeg vojnika ogromna čast. Ja sam timski igrač, HDZ se sprema za izbore, trebamo biti uz stranku na izborima”, rekao je i dodao kako je stranka bila i uz njega kad je trebalo.

Idete u Vukovar, hoće li biti dvije kolone – pitali su ga na Dnevniku.

– Neće biti dvije kolone. Vukovar je univerzalna vrijednost hrvatske države i naroda. To je mjesto gdje se trebamo doći pomoliti, odati počast najvećoj bitci. Trebamo odati počast i pokloniti se herojima koji su zadržali srpsku vojsku u proboju prema Zagrebu, Karlovcu i drugim gradovima 

Zašto uvjereni da neće biti dvije kolone, slijedio je nastavak pitanja…

– Ja se iskreno nadam da neće, mislim da neće biti dvije kolone – kazao je.

O Pupovcu, Milanoviću, Vukovaru…

Treba li Pupovac doći 18. u Vukovar? Pitali su ga dalje:

– Neka dođe i oda počast braniteljima koji su branili državu u kojoj je saborski zastupnik – kazao je Anušić.

Komentirao je i Milanovićevu izjavu da ‘on nije njegova razina’.

– Ja se sigurno neće gurati gdje mi nije mjesto. On je izabran na izborima, on je vrhovni zapovjednik u ratu. Ja nemam tu problem. Ako je razina naše komunikacija na razini kabineta, nema problema. Planiram nazvati Milanovića. Naravno da se moram javiti kabinetu predsjednika RH.

Dalje su ga pitali o savjetima kolega:

– Bio sam s Krstičevićem dva sata na sastanku. U njegovo vrijem je vojska jako napredovala i mislim da s tim čovjekom, koji je školovani vojnik, koji je prošao sveučilišta.. Od njega mogu puno naučiti – kaže Anušić.

Vojni avioni Rafale stižu nam uskoro, najavio je:

– Drugi kvartal iduće godine stižu četiri, četiri do kraja godine, četiri 2025. godine.

Kazao je i kako mu nije dodijeljen stan, kako će večeras natrag u Osijek, kako Domovinski pokret neće ugroziti HDZ u Slavoniji, kao i da mu je čudno naviknuti se na osiguranje koje mu je dodijeljeno…Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...