BAKIĆ OBJAVIO PODATKE: Države s najviše cijepljenih imaju NAJVIŠE novozaraženih koronavirusom!


Matematičar Nenad Bakić,  zajedno s dr. Gordanom Laucom vodi web stranicu Pandemijski realizam, usporedio je podatke o državama Europske unije koje imaju najviše i najmanje cijepljenih te broj novozaraženih koronavirusom. I došao je do zapanjujućeg zaključka!

– Pogledao sam 10 zemalja Europske unije s najviše i najmanje cijepljenih. Ispostavilo se da svih ovih 10 država s najviše cijepljenih, ujedno imaju i više novih slučajeva zaraženih od ovih s najmanje cijepljenih?! Potpuno inverzna situacija od one koju bismo očekivali, objavio je Bakić.

I zaista, graf pokazuje da države s najviše procijepljenih stanovnika, Malta, Velika Britanija, Nizozemska, Danska, Belgija, Finska, Portugal, Španjolska, Irska i Luksemburg imaju ujedno i najveći dnevni broj novozaraženih covidom 19!

– Znam da će ‘covidioti’ reći da se o ovakvim stvarima ne smije pisati jer su ‘antivax’ ali ovo su naprosto činjenice i mislim da je dobro da o činjenicama pričamo i vidimo probleme. Tako smo se mogli praviti da ne vidimo da je samo pola starijih od 80 cijepljeno i tražiti da se cijepe djeca da se dostignu postoci, kao što su tražili naši poslovično neupućeni epidemiolozi, i optužiti svakog tko je protiv toga da je ‘antivax’. No, po meni, ovo je stvarni problem, i sada i nije tako čudan kad znamo da i cijepljeni mogu širiti zarazu. I sam sam vjerovao da toga skoro neće biti, znate i sami, ali nas podaci iz Izraela i UK demantiraju, ističe Bakić.

Ujedno pokušava dati objašnjenje situacija.

– Jedno moguće objašnjenje koje vidim su PROPUSNICE. Je li moguće da cijepljeni s propusnicama zajedno s onima koji imaju negativne testove ulaze na evente u zatvorene prostore i tako neki od njih postaju u stvari superspreaderi (širitelji zaraze)? U stvari koja je svrha propusnica ako i cijepljeni mogu raznositi zarazu?, pita se Bakić.

– Ponavljam, ovdje se ne radi o tome da nema korelacije, nego nešto baš čudno, inverzna korelacija. Nacije s najvećim obuhvatom cijepljenja su pri vrhu zaraza, i obratno! Ovime nikako ne želim reći da cijepljenje nema smisla, jer svi podaci ukazuju da značajno smanjuje teži oblik bolesti i smrti, ono što me zbunjuje je ovo širenje epidemije (novih slučajeva) u državama s velikim obuhvatom cijepljenja. Možda je zaista vrijeme da prestanemo brojati slučajeve? Možda te zemlje imaju puno slučajeva, ali manje smrti i hospitalizacija?, pita se Bakić.

20-7-2021 FOTO-yt

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...