Banožić i Dalić posjetili pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21 kod Voćina: Vi ste inspiracija!

Ministar obrane Mario Banožić i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić posjetili su u nedjelju bojnika Ivana Lukana, pilota ozlijeđenog u padu aviona MiG-21, koji se nakon uspješnog operativnog zahvata oporavlja u u Varaždinskim Toplicama

Ministar obrane istaknuo je da ga raduje jer se iz prve ruke uvjerio kako se pilotu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pruža najbolja moguća medicinska skrb te je poručio kako će Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska učiniti sve što je potrebno da bojniku Ivanu Lukanu pomognu na njegovom putu oporavka.

„Ustrajnost i hrabrost hrvatskih vojnika uvijek će biti vječna i najsnažnija inspiracija cijelome društvu. To nam je još jednom potvrdio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, kojem zahvaljujem što je još jednom pokazao kako se živi ono u što vjeruješ i kako je zajedništvo rješenje svih prepreka i izazova koji se pred nama nađu“, rekao je ministar Banožić.

Izbornik Dalić bojniku Lukanu poželio je brz i uspješan oporavak te istaknuo da će snaga i moć Hrvatske vojske uvijek biti inspiracija hrvatskim nogometašima, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

“Morate znati kako imate punu podršku cijele Hrvatske nogometne reprezentacije, ovdje smo uz vas i za vas i još jednom, hvala na svemu što kao Hrvatska vojska činite za Domovinu”, rekao je izbornik Dalić, javlja MORH.

Na kraju, zahvalio je pripadnicima Hrvatske vojske na poruci podrške koju su dali za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru.Uz ministra obrane i Zlatka Dalića bio je i zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec.

Foto: MORH/ F. Klen

Podsjećamo, 6. prosinca hrvatski MiG-21 srušio se  kod općine Voćin. U MiG-u su bili pukovnik Zvonimir Milatović i bojnik Ivan Lukan koji su se uspješno katapultirali iz aviona netom prije pada. Premijer Andrej Plenković izjavio je tad da se radilo o tehničkom kvaru i da će istraga pokazati u kojima se okolnostima dogodila nesreća,

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...