Banožić o raketama u Poljskoj: Mnogo se promijenilo od drona u Zagrebu. Neusporedivo je to

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je u srijedu jučerašnji pad raketa na poljski teritorij te poručio da treba prvo dobro procijeniti situaciju, piše N1.

Kaže kako se mnogo toga promijenilo od trenutka kad je dron pao na zagrebačkom Jarunu te kako se “u političkom smislu uozbiljila situacija”.

– Mnogi tada nisu bili svjesni što se događa na tlu Ukrajine – rekao je.

– Vidimo kroz izjave NATO-a i članica što se događa. Situacija je neusporediva. Treba pustiti da istraga obavi svoj posao, a onda vidjeti na koji način pristupiti problemu – kaže Banožić.

Na pitanje oko teorija nakon pada drona u Zagrebu, odgovorio je da su teorije jedno i da mu je žao što su mnogi izlazili s teorijama koje su se pokazale pogrešne, a nisu se naknadno ispričali. Nada se da će Poljska jasnije pristupiti problemu, kaže ministar.

– Sad je najbitnije prikupiti relevantne imformacije – poručio je i dodao da je siguran kako DORH vodi istragu oko drona koji je pao na Jarun.

Ne može bez Milanovića

Na pitanja o predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću, Banožić kaže kako ga je predsjednik nekoliko puta “optužio za teška kaznena djela i nije se ispričao pa će tako vjerojatno i za ovo”.

– RH podržava Ukrajinu. Kad govorimo o tim odukama, one su donesene pod klasifikacijskim oznakama i ne komentiraju se u javnosti. Zašto ih predsjednik komentira, neka on pojasni. Zanimljivo je da on ne komentira svoje korištenje vojnih resursa, a kad je riječ o nečem od strateškg interesa za RH, to komentira – zaključuje ministar.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...