Banožić o stanu i naknadi za odvojeni život: ‘Imam pravo na veći stan, nije bilo manjih’

Ministar obrane Mario Banožić, inače iz Vinkovaca, u centru Zagreba dobio je na korištenje veliki trosobni stan. O cijelom slučaju je prije 10 dana MORH poručio kako Banožić nije bio koji će stan koristiti te da je kvadratura vezana za dužnost koju obavlja i ovisi o broju članova obitelji. Banožić, poručili su, ima troje djece pa time ima pravo i na veći stan. No, ministar u isto vrijeme dobiva i naknadu za odvojeni život. 

Iz MORH-a su danas priopćili kako su “početni kriteriji za dužnosnika iz I. skupine (kojoj pripada Banožić) koji u mjestu obavljanja dužnosti živi sam – trosoban stan ili stan površine veće od 60 m2”. 

– Sukladno navedenom, na određenje kvadrature stana koji se na korištenje dodjeljuje dužnosnicima iz I. skupine ne utječe podatak o tome hoće li s njima živjeti ili ih privremeno posjećivati članovi najuže obitelji – stoji u priopćenju iz MORH-a.

‘Nije bilo manjih stanova’ 

Ministar Banožić je za Dnevnik Nove TV rekao kako ima pravo na veći stan od 60 kvadrata ili trosoban stan te da je, kada su mu ponudili stan od 90 kvadrata, to i prihvatio jer ima dvije spavaće sobe. 

– U jednoj sam ja, u drugoj su tri dječja kreveta, dakle vrlo jednostavno – da onim vikendima, onim trenucima kad ne mogu otići kući nastojim da djeca dođu u Zagreb, da budemo zajedno – rekao je. 

– Mogao je taj stan biti i 60 kvadrata i više od 60 kvadrata u tom trenutku, ali jednostavno nije bilo, ja sam ostvario pravo na veću kvadraturu i uredio sam tu jednu sobu – poručio je i dodao kako nije bilo manjih stanova. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...