Banožić se sastao s vojnicima koji zbog odlaska u NATO idu u Poljsku: ‘Ponosan sam na njih’

Ministar obrane Mario Banožić u ponedjeljak se susreo s pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta (HRVCON) koji zbog odlaska u NATO odlaze u Republiku Poljsku te je pohvalio njihov trud u vojnoj akciji, stoji u priopćenju.

“Vidim da ste visoko motivirani, profesionalni, savjesni i odgovorni – kao ministar obrane ponosan sam što HV ima takve pripadnike, poručuje ministar pripadnicima HRVCON-a”, kazao je ministar Banožić.

Tijekom susreta ministar je razgovarao s pripadnicima o pripremama koje su prethodile njihovom odlasku u područje aktivnosti te njihovim zadaćama i očekivanjima.

Istaknuo je sudjelovanje Hrvatske vojske u mirovnim misijama, operacijama i aktivnostima konkretan doprinos jačanju stabilnosti i sigurnosti u svijetu te im je zaželio uspješno, profesionalno i kvalitetno izvršavanje svih zadaća koje ih očekuju.

“Uvjeren sam kako znate da u Poljskoj ne predstavljate samo sebe, zato je odgovornost svakoga od vas još i veća”, kazao je.

Dodao je i da mu je drago čuti kako su vojnici spremni na sve izazove i zadaće koje se pred postave pred njima i kako u područje aktivnosti odlaze sigurni u sebe i svoje kolege.

Istaknuo je da zna da njihovim obiteljima i prijateljima ovo vrijeme neće biti jednostavno te im tim povodom uputio zahvalu što ih podržavaju.

“Iskoristite vrijeme tijekom aktivnosti u Republici Poljskoj u djelovanju s našim američkim i svim drugim saveznicima u okviru Borbene skupine kako bi usvajali i dijelili znanja i izgrađivali sposobnosti”.

U okviru 11. HRVCON-a u Republiku Poljsku u Borbenu skupinu pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država upućuje se ukupno 73 pripadnika Hrvatske vojske (od kojih je 9 žena) na rok do sedam mjeseci, stoji u priopćenju.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u 14 sati će sudjelovati na svečanom ispraćaju tog kontingenta, najavljeno je iz njegova Ureda.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...