Bidenu najniža potpora nakon pobjede talibana u Afganistanu

Podrška američkom predsjedniku Joeu Bidenu pala je za sedam postotnih bodova, na najnižu razinu dosad, nakon što su talibani osvojili afganistansku prijestolnicu, pokazuje anketa Reutersa i Ipsosa. 

POGLEDAJTE VIDEO

Anketa provedena u ponedjeljak pokazala je da Bidena podržava 46 posto Amerikanaca, što je najniža tjedna razina od njegovog preuzimanja vlasti u siječnju. 

Popularnost američkog predsjednika značajno je pala nakon što su talibani ušli u afganistansku prijestolnicu iz koje je vlada pobjegla, nakon dva desetljeća američke vojne operacije koja je koštala bilijune dolara i odnijela tisuće američkih života. 

Druga anketa Ipsosa, također provedena u ponedjeljak, pokazala je da manje od polovice Amerikanaca podržava Bidenov vojni i diplomatski pristup u Afganistanu. 

Američki predsjednik, koji je prošli mjesec hvalio afganistanske snage kao „najopremljenije na svijetu“, trenutno ima najmanju podršku od tri američka predsjednika koji su vladali tijekom tog najdužeg američkog rata.

Bijela kuća je u utorak priopćila kako je Biden razgovarao s britanskim premijerom Borisom Johnsonom s kojim je dogovorio sastanak G7 idući tjedan kako bi se razgovaralo o zajedničkoj strategiji za Afganistan. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...