Blagdanski recepti – ove slastice možete bezbrižno jesti jer ne debljaju


Od čokoladnih tofu lončića do božićnih mini poslastica – donosimo šest blagdanskih recepata koji će, osim što su ukusni, pomoći i da očuvate željenu težinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Održavanje kilograma ne mora nužno značiti i izbjegavanje omiljenih poslastica. Ovi recepti pokazuju da možete uzeti kolač i pojesti ga bez grižnje savjesti, a pritom se ne debljati i uživati ​​u ukusnim desertima.

Čokoladni tofu lončići

Sastojci:

Priprema: Ocijedite višak tekućine iz tofua i osušite ga papirnatim ručnikom. Obradite tofu, banane, kakao prah, javorov sirup i ekstrakt vanilije u multipraktiku dok smjesa ne postane glatka. Podijelite u četiri čaše od 125 ml. Stavite u hladnjak na najmanje 1 sat ili dok se ne ohladi i malo zgusne. Poslužite preliveno bobičastim voćem.

avocado chocolate mousse

Foto: 123RF

Jabuke s crumbleom od cimeta

Sastojci:

Priprema: Zagrijte pećnicu na 180-200 stupnjeva. Prerežite svaku jabuku na pola kroz peteljku, a zatim izvadite jezgru. Stavite polovice sa prerezanom stranom prema dolje na dasku za rezanje i napravite duboki rez u svakoj jabuci u razmacima od 0,5 cm. Jabuka bi se još trebala držati zajedno. Namastite veliku posudu za pečenje sprejom za kuhanje i premjestite voće s prerezanom stranom prema dolje u posudu. 25 g namaza otopite u maloj tavi i umiješajte 10 g šećera i pola cimeta dok se ne otopi. Otopljeni namaz premažite preko jabuka, prekrijte posudu folijom i stavite u pećnicu na 30 minuta ili dok jabuke ne omekšaju.

Za to vrijeme u zdjeli pomiješajte brašno, ostatak cimeta i začine te dodajte ostatak namaza. Prstima trljajte dok smjesa ne počne nalikovati krušnim mrvicama, zatim umiješajte zob i ostatak šećera i ostavite da se ohladi. Kad je voće spremno, pospite ga preko crumblea i vratite posudu u pećnicu, nepokrivenu, na 15 minuta, dok ne porumeni. Pospite s malo više cimeta i poslužite s kremom.

Foto: 123RF

Puding od riže s kokosom i cimetom

Sastojci:

Priprema: Zagrijte pećnicu na 140-160 stupnjeva. Stavite kokosove ljuskice na lim obložen folijom i pecite 4-6 minuta dok ne porumene. Zatim ih izvadite iz pećnice i ostavite sa strane da se malo ohlade. Pola kokosovih pahuljica sitno nasjeckajte, ostatak ostavite za posluživanje i dodajte u veliku tavu. Dodajte rižu, mlijeko, šećer, narančinu koricu, cimet, muškatni oraščić i ekstrakt vanilije u tavu i promiješajte da se sjedini. Pustite smjesu da se kuha na laganoj vatri, miješajući da se ne zalijepi za dno posude. Kuhajte 40-45 minuta uz povremeno miješanje na početku, a sve češće kako riža nabubri, dok ne omekša i postane kremasta. Podijelite puding od riže u 6 malih zdjelica ili čaša, pospite preko prženih kokosovih pahuljica i pospite dodatnim cimetom. Poslužite toplo ili ohlađeno.

Bowls of rice pudding and cinnamon on a wooden background. Copy space.

Foto: 123RF

Sladoled od nektarine i banane

Sastojci:

Priprema: Smrznute kriške nektarine ili breskve i banane ubacite u procesor za hranu. Dodajte jogurt bez masnoće, a zatim miješajte dok smjesa ne postane glatka, kremasta i teksture poput sladoleda – morat ćete nekoliko puta sastrugati i po stranama posude. Poslužite s nekoliko dodatnih nasjeckanih kriški voća posutih po vrhu.

Homemade vegan banana ice cream in a bowl with peanuts and chocolate on a wooden background. Healthy dessert. Horizontal, copy space.

Foto: Taskova Irina

Smrznuto bobičasto voće i bijela čokolada

Sastojci:

Priprema: Pomiješajte prašak za kremu i mlijeko u posudi pogodnoj za mikrovalnu pećnicu i stavite u mikrovalnu na 30 sekundi, zatim promiješajte i vratite na još 30 sekundi. Ponavljajte dok ne dobijete gustu smjesu za kremu. Umiješajte bijelu čokoladu dok se ne otopi. Za posluživanje rasporedite bobičasto voće po tanjuru, a zatim prelijte vrućom kremom. Ili napravite pudinge u čašicama.

Panna cotta with frozen strawberries

Foto: 123RF

Uštipci od meda u fritezi

Sastojci:

Priprema: U maloj posudi pomiješajte 100 ml tople vode, pola žličice meda i kvasac. Ostavite 5-10 minuta, dok se kvasac malo ne zapjeni. U posudu umutite preostali med, mlijeko i jaje. U međuvremenu prosijte 270 g brašna u veliku zdjelu i napravite udubljenje u sredini. Ulijte dvije mokre smjese u brašno i lagano miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Postupno umiješajte 100 g brašna i nastavite miksati dok tijesto ne postane dovoljno čvrsto da se skupi u ljepljivu kuglu. Prebacite tijesto na radnu površinu i mijesite 3-4 minute dok ne bude glatko i elastično. Namastite čistu zdjelu sprejom za kuhanje. Tijesto prebacite u zdjelu i prekrijte vlažnom, čistom krpom. Ostavite na sobnoj temperaturi 1-2 sata dok se ne utrostruči. Tijesto udubite i razvucite na radnoj površini u pravokutnik, izrežite ga na 32 kvadrata i pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se diže 30-45 minuta. Prethodno zagrijte fritezu i poškropite košaru sprejom za kuhanje. Posložite nekoliko komada tijesta u košaricu u jednom sloju i kuhajte 2-4 minute, dok ne nabubri i ne porumeni te ponovite postupak. Pospite sve šećerom u prahu i poslužite, donosi The Sun.

Najčitaniji članci



Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...