Božić iza rešetaka: Sanaderu i Žalac pridružuje se i Vidošević

Vidoševića će nakon što izađe iz karantene kako bi se provjerilo da nije pozitivan na korona virus smjestiti u ćeliju. Hoće li biti sam ili će imati cimere ovisi o sigurnosnoj procijeni uprave zatvora. 

Nakon toga mjesec do mjesec i pol dana provest će u Centru za dijagnostiku gdje završavaju svi osuđenici. U Centru se naime obavljaju poslovi medicinske, socijalne, psihološke, pedagoške i kriminološke obrade zatvorenika u svrhu njihove klasifikacije, donošenja prijedloga pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora te predlaganja kaznenog tijela u kojem će zatvorenik nastaviti izdržavati kaznu zatvora.

Potom će ga uputiti na izdržavanje kazne. Kako je Vidoševićeva odvjetnica Jadranka Sloković najavila da će uložiti žalbu na nepravomoćnu presudu od osam godina zatvora na koliko je osuđen Vidošević izvjesno je da će se od sada fokusirati na žalbu.

Vidoševiću ovaj Božić neće biti prvi koji je proveo iza rešetaka. Podsjećamo, u sklopu istrage u predmetu Remorker Vidošević je uhićen 12. studenoga 2013. godine.Tada je u istražnom zatvoru proveo četiri mjeseca. Pustili su ga 13. ožujka 2014. To razdoblje uračunava mu se u kaznu. 

Kako je Vidošević svojevrsni “VIP klijent” uprava zatvora vodit će računa da tijekom šetnje zatvorskim krugom, a ima pravo dva sata prošetati na zraku, ne dođe u kontakt sa za njega potencijalno opasnim zatvorenicima. Nije nemoguće da mu tijekom šetnji društvo pravi Ivo Sanader. Njih dvojica imali bi dovoljno zajedničkih tema. Obojica su Splićani, obojica imaju velike zbirke umjetnina i obojica su osuđeni na visoke kazne. Sanader na više njih, a Vidoševića na osam godina. 

Osim dvojice bivših HDZ-ovih visokorangiranih političara u zatvoru je i bivša ministrica no i dalje članica HDZ-a Gabrijela Žalac. Ona će ostati u pritvoru dok ne ispitaju sve svjedoke na koje može utjecati u istrazi oko višestruko preplaćenog softvera.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...