Božićni ugođaj u Bijeloj kući: U njoj je 77 jelki i 83.000 lampica, a ukrašavalo ju je 150 volontera

Crpeći inspiraciju za ukrašavanje iz američkih temeljnih dokumenata, Jill Biden odabrala je temu “Mi ljudi” za ukrašavanje hodnika Bijele kuće i kako bi podsjetila Amerikance na ono što ih ujedinjuje tijekom cijele godine, posebno tijekom praznika, piše CBS News.

– Vidjela sam to gdje god sam bila. Kad se naša zemlja ujedini, jači smo. Ono što dijelimo puno je veće od stvari koje nas razdvajaju. Duša naše nacije smo, i uvijek smo bili, ‘mi ljudi’ – poručila je Biden.

Christmas decorations on the theme

Foto: JONATHAN ERNST

Prva dama predstavila je tijekom događaja u Bijeloj kući u ponedjeljak dekoracije na kojima je radilo više od 150 volontera dekoratera, a planiranje je počelo već u proljeće.

Ukrasi uključuju više od 83.000 svjetlucavih lampica na drveću, vijencima i drugim izlošcima. Bijelu kuću tako krasi 77 božićnih drvaca i 25 vijenaca na vanjskoj strani izvršne vile. Kopija Deklaracije o neovisnosti izložena je u knjižnici, dok Bijela kuća od medenjaka, koja uvijek izaziva pažnju, uključuje i repliku dvorane neovisnosti u Philadelphiji,  gdje su potpisani Ustav i Deklaracija o neovisnosti, napravljenu od šećernih kolačića.

Christmas decorations on the theme

Foto: JONATHAN ERNST

Novi dodatak ove godine je menora, koja se koristi u židovskom bogoslužju, a koju su izradili stolari Bijele kuće od drveta koje je uklonjeno tijekom obnove u Trumanovo doba. Menora se nalazi na Državnom katu.

Kao dio Joining Forces, inicijative Bijele kuće za potporu vojnim obiteljima, Jill Biden su se pridružili čelnici Nacionalne garde iz cijele zemlje, kao i njihove obitelji.

Christmas decorations on the theme

Foto: JONATHAN ERNST

Očekuje se da će Bijelom kućom tijekom blagdana proći oko 50.000 posjetitelja, uključujući turiste i goste pozvane na razne prijeme. Među njima će biti francuski predsjednik Emmanuel Macron, koji bi se trebao sastati s predsjednikom Bidenom u četvrtak.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...