Brazilska policija uhitila je još jednog osumnjičenika za nestanak britanskog novinara

Brazilska policija priopćila je da je uhitila i drugog osumnjičenika u istrazi o nestanku britanskog novinara Dona Phillipsa i brazilskog stručnjaka Bruna Pereire u prašumi Amazonije u zapadnom Brazilu, prenosi Reuters.

U priopćenju savezne policije navodi se da je privremeno lišen slobode Oseney da Costa de Oliveira, također poznat kao “Dos Santos”, u dobi od 41 godine. Uhićen je zbog sumnje da je pomagao Amarildi da Costa de Oliveira, poznatim kao “Pelado” koji je uhićen prošli tjedan u selu uz rijeku gdje su nestali muškarci posljednji put viđeni 5. lipnja.

Potraga za Phillipsom i Pereirom bliži se kraju jer je područje koje je preostalo za potragu sve manje, rekao je glasnogovornik autohtone skupine Univaja, koja je bez prestanka tragala za muškarcima.

Pereira, bivši čelnik u vladinoj agenciji za domorodačke poslove Funai, krenuo je na istraživačko putovanje s Phillipsom, slobodnim novinarom koji je pisao za Guardian i Washington Post i radio na knjizi o Amazoniji.

Bili su u zabačenom području džungle blizu granice s Kolumbijom i Peruom, gdje živi najveći broj domorodaca na svijetu bez kontakta sa suvremenom civilizacijom.

Brazilska je policija u nedjelju priopćila da su tragači pronašli stvari dvojice muškaraca u potoku uz rijeku u blizini mjesta gdje su posljednji put viđeni.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...