Brnjac: Pripremali smo se, ali nitko nije očekivao ovaj uspjeh

Turistička sezona nastavila je s odličnim rezultatima  i u rujnu, a upravo o tome i nedostatku radne snage te onome što nas čeka, raspravljalo se u Otvorenom HTV-a.

– Pripremali smo se, no nitko nije očekivao ovako dobre turističke rezultate, uoči sezone okupili smo sva udruženja, bilo nam je prvenstveno važno očuvati radna mjesta u turističkom sektoru, tako da se on može stabilno početi pripremati za ovu turističku godinu – rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ministrica je navela sve mjere koje su poduzete, uključujući cijepljenje radnika u turističkom sektoru.

– Znamo i koje su boljke našeg turizma: oslanjanje na proizvod “sunca i mora” odnosno sezonalnost i u određenim dijelovima na obali masovni turizam, upravo te stvari trebaju biti ciljano riješene kroz izradu određenih mjera i strategija – dodala je.

– Imali smo veliku prednost koju smo iskoristili, išlo nam je na ruku što su Španjolska, Grčka i Turska imale lošiju epidemiološku situaciju nego mi, zatim su uslijedili problemi s požarima u Italiji, Grčkoj i Turskoj, a iskoristili smo i to što smo najbliža autodestinacija Austrijancima i Nijemcima, te smo povećali broj noćenja tijekom kolovoza u svim segmentima turizma rekao je Domagoj Tomasović, privatni hotelijer.

On kaže da moramo raditi na poboljšanju infrastrukturne mreže i poboljšanju cestovnog prometa kroz jadranske gradove.

Tomislav Fain, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija, rekao je da treba gledati “vrijednost za novac” te ako su gosti to prihvatili i ostali zadovoljni nakon boravka u Hrvatskoj, tada nismo preskupi.

– Svaka usluga ima svoga kupca i time se treba voditi, kaže Fain. Najvažnije je da gosti iz Hrvatske odu zadovoljni, a u današnje digitalno vrijeme lako se može saznati ponuda, sve je javno i transparentno, kaže.

Osim izrade mjera i strategija, hotelijer Domagoj Tomasović objasnio je kako su veliku ulogu u uspjehu turizma imali požari u Italiji, Grčkoj i Turskoj.

– Imali smo veliku prednost koju smo iskoristili, išlo nam je na ruku što su Španjolska, Grčka i Turska imale lošiju epidemiološku situaciju nego mi – kazao je Tomasović.

Nadodao je kako bi u budućnosti trebalo poraditi na poboljšanju cestovnog prometa kroz dalmatinske gradove.

 

 

 

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...