Čakovčanka opisala bizaran incident u bolnici: ‘Medicinska sestra je hranila mrtvu ženu’

U Županijskoj bolnici Čakovec u četvrtak se dogodio bizaran incident. Naime, Jedna se Čakovčanka na društvenim mrežama požalila na tretman Odjela gastroenterologije prema njezinoj majci, ali i njoj samoj kad je pokušala doznati informacije o majčinom stanju koja je bila pacijentica tog odjela.

Ana Novak iz Pribislavca požalila se na ‘izrazito bezobrazno osoblje bolničkog odjela’. Navodi da se ‘prema pacijentima ponašaju kao prema inventaru’ te da je njezina majka iz bolnice izašla bolesnija nego što je u nju ušla.

– Odjel gastroenterologija, šaka jadnika i vjerujte odgovarat ćete mi svi vi koji ste sudjelovali i jednim dijelom bili priča tog horora. Do zadnjeg atoma svog bića borit ću se za svoju mamu, jer sve što imam i jesam dugujem njoj, a kao što ste se vi sprdali s mene na informacijama, tako ću se ja sada sprdati s vas!! Živa katastrofa! Prokletnici! Odgovarat ćete jednog dana i pred Bogom, a sada pred cijelom državom! Vjerujte nema veće sile između majke i kćeri! Ne silite se da ste jači! – napisala je.

U svojoj objavi na Facebooku nije navela o kojim se konkretno propustima radi, no opisala je bizarnu situaciju iz bolničke sobe.

– Da ima u tim ljudima imalo empatije i ljudskosti, i da se prema pacijentima ne ponašaju kao prema inventaru, tog kobnog ponedjeljka, dotična medicinska sestra uvidjela bi da je mamina cimerica bila mrtva, a ona ju je hranila sondom i davala joj infuziju. Ja sam ta koja sam medicinskoj sestri rekla da ova gđa ne diše, jer sam se igrom slučaja našla u sobi. Žalosno. Ne znam čega ima više u meni – tuge, jada ili bijesa.

– Svi smo mi satkani od istoga, i svi smo ispod istog neba i vjerujte Bog sve vidi i ne naplaćuje svaki dan, ali vama besramnici jedni sa spomenutog odjela naplatit će duplo! I neka! Za drugo niste! Niste zaslužili ni mrvu poštovanja, jer istoga nemate! Fuj!

Jutarnji list je o cijelom slučaju pitao ravnatelja ŽB Čakovec.

– Bolnica se odmah, i prije nego smo ispitali navedene pritužbe koje nam je poslala gospođa Novak, ispričala njoj i njenoj majci na svim eventualnim neugodnostima na Odjelu gastroenterologije. Gospođa se požalila da nije mogla dobiti informacije o stanju svoje majke i njezina briga, a onda i ljutnja, su normalni kad je netko vama najmiliji u bolnici. Odmah je provedena interne istraga, sastalo se stručno povjerenstvo i u bolnicu ćemo u ponedjeljak pozvati inspekciju Ministarstva zdravstva da utvrdi je li i tko pogriješio – rekao je ŽB Čakovec, dr. Igor Šegović.

Odgovorio je i na pitanje o ženi koju je sestra hranila sondu i davala infuziju, a koja je u tom trenutku već, prema tvrdnjama Ane Novak, bila mrtva.

– Činjenicu da je, za vrijeme boravka kćeri kod majke u bolničkoj sobi, preminuloj pacijentici u istoj sobi mijenjana infuzija, neobranjiva je. Mogli bismo ju pokušati braniti općim teškim stanjem pacijentice, ali nećemo to činiti. Nakon unutarnjeg nadzora i eventualnog nadzora Ministarstva zdravstva i utvrđenog stanja, odlučit ćemo koje mjere poduzeti, rekao je doktor. Šegović.

Ravnatelj bolnice nije pokušao poreći Anine navode, a na njezinom Facebooku piše kako joj ovo nije prvi put da se na ovaj način obračunava s pojedincima koji su joj se zamjerili svojim neljudskim ponašanjem.

Podsjetimo, u istoj bolnici 28-godišnja zaposlenica na Odjelu hemodijalize je 29. rujna prošle godine kao medicinska sestra zadužena za brigu o pacijentu na hemodijalizi koji je bio u sobi za izolaciju zbog kontakta s COVID-pozitivnom osobom, prilikom otpajanja pacijenta s aparata za hemodijalizu nesmotreno ubrizgala u kateter na vratu pacijenta benzin umjesto fiziološke otopine. Benzin je ušao u krvožilni sustav što je dovelo do trovanja organizma i zatajenja više organa zbog čega je 62-godišnji pacijent, Antun T. unatoč hitnim pokušajima reanimacije i liječničke pomoći, preminuo nakon sat vremena provedenih u komi.

Slučaj je podigao golemu buru u javnosti, a između ostalih je tada reagirao i ravnatelj čakovečke bolnice, doc. dr. Tomislav Novinščak, pojasnivši da se pogreška medicinske sestre dogodila se na kraju procesa dijalize pacijenta.

Najčitaniji članciSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...