Carinik pijan u automobilu napravio štetu od 50.000 kuna u Virovitici pa otišao kući

Virovitičko-podravska policija priopćila je da je prometnu nesreću 30. kolovoza oko 11.50 sati u Virovitici, pod utjecajem alkohola skrivio 48-godišnji vozač. 

Kako doznaje Jutarnji, riječ je o Denisu Krstanoviću, virovitičkom cariniku. Vozio je crvenu Mazdu virovitičkom Ulicom Andrije Štampara sa 2,3 promila. Kod kućnog broja 7 u blagom lijevom zavoju – jer, kako se tvrdi u policijskom priopćenju, nije bio sposoban držati vozilo bliže desnom rubu kolnika – sišao je na šljunčanu i zelenu površinu, polomio rasvjetni stup te ga ispod vozila gurao do kućnog broja 1, gdje je metalni nosač udario u metalnu ogradu i zaustavio automobil.

Potom je izašao iz automobila te otišao kući. Virovitički opolicajci su mu došli na kućna vrata, a on im je odbio dati i vozačku i osobnu. Proveli su alkotestiranje te je ustanovljeno da je u ponedjeljak popodne napuhao 2,3 promila alkohola u krvi.

Srećom, u prometnoj nesreči nije bilo ozlijeđenih ljudi, ali je počinio materijalnu štetu od oko 50.000 kuna. Policija će mu na kućnu adresu dostaviti i obvezni prekršajni nalog zbog više počinjenih prekršaja, priopćila je policija.

Iz Carinske uprave su za Jutarnji potvrdili da Krstanović, koji trenutno radi na Graničnom carinskom uredu Stara Gradiška na radnom mjestu, carinik III. vrste, nije bio niti je trebao biti u službi kada se nesreća dogodila. Nemaju informacije o dosadašnjim slučajevima eventualne alkoholiziranosti svog službenika. Naveli su i da će nakon utvrđivanja činjenica i okolnosti odlučiti o daljnjim mjerama.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...