Češljanje kose ovisi o teksturi



Češljanje kose nije neka velika znanost, ali ako to radite pogrešno, to bi moglo oštetiti vaše vlasi i uzrokovati još više zapetljavanja i ispucanih vrhova. Evo kako se na najjednostavniji način, a da ne oštećujete previše kosu, treba češljati, ovisno o teksturi kose.

POGLEDAJTE VIDEO:

1. Imate kovrčavu kosu

Ako imate kovrčavu kosu, znate da raspetljavanje čvorova nije zabavno. Srećom, ne morate to činiti nekoliko puta dnevno ili čak svaki dan. Ako vam je prirodno valovita kosa, počešljajte ju svakih nekoliko dana, a ako se manje petlja, možete ju češljati jednom tjedno ili čak svaki drugi tjedan kako biste izbjegli oštećenja kovrča.

2. Imate dugu ili suhu kosu

Duga kosa izgleda prekrasno, ali briga o njoj je posao s punim radnim vremenom. Osim šampona, maski za kosu i regeneratora, trebat će vam češalj, četka za styling i četka za raspetljavanje kako se ne bi zapetljala. Ako je vaša kosa duga ili previše suha, preporučuje se četkanje 3 puta dnevno kako biste spriječili zapetljavanje i potaknuli proizvodnju prirodnog ulja koje pomaže vašim vlasima da ostanu prirodno nahranjena.

3. Kosa vam je oštećena ili prorijeđena

Ako vam je kosa prorijeđena i sklona pucanju, to znači da ćete ju trebati nježno češljati. Previše energično raspetljavanje tanke kose može ju učiniti još ranjivijom na oštećenja. Kako biste spriječili lomljenje, počnite nježno češljati kosu na vrhovima. Zatim krenite prema gore, prema korijenu, kako biste spriječili zapetljavanje.

4. Oprana mokra kosa

Iako vam se može činiti primamljivo počešljati mokru kosu kako biste joj pomogli da se brže osuši, to zapravo može oštetiti vaše vlasi. Kosa je jako lomljiva kada je vlažna, a pažljivo češljanje je ključno ako želite da vaši pramenovi dulje ostanu sjajni i zdravi. Upotrijebite češalj sa širokim zupcima za raspetljavanje mokre kose i nikada ga nemojte silom provlačiti kroz pramenove kako biste izbjegli lomljenje i oštećenje kose.

Što se događa ako previše češljate kosu? Češljanje kose ima mnoge prednosti ako to radite na pravi način. Prečesto korištenje češlja zapravo može uzrokovati lomljenje i oštećenje kose, što zauzvrat može dovesti do gubitka kose. Kada je u pitanju četkanje kose, bolje je ne pretjerivati. Nježni potezi četkom pomoći će vašoj kosi da ostane zdrava i svilenkasta, piše Brightside.



Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...