Četvero ozlijeđenih u pomorskoj nesreći kod otoka Koločepa

U pomorskoj nesreći kod otoka Koločeepa u utorak je ozlijeđeno četvero ljudi, među njima je troje Kanađana te voditelj brodice, Hrvat, izvijeestili su iz Ministarstva mora.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje izravno od voditelja brodice dobila je dojavu o pomorskoj nesreći kod otoka Koločepa u utorak oko 15.50 sati.

Iz MRCC Rijeka odmah po zaprimanju informacije o događaju obaviještena je Lučka kapetanija Dubrovnik i Postaja pomorske i aerodromske policije Dubrovnik, čiji brod se tada nalazio najbliže unesrećenima, stoga je angažiran u akciju.

Ukupno četiri osobe, od kojih troje putnika, svi državljani Kanade i voditelj, državljanin Republike Hrvatske zatečeni su na brodici nedaleko Plave špilje, na otoku Koločepu te su svih četvero prijavili ozljede, različitih kategorija, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Policijski brod preuzeo je ozlijeđene, dok je oštećenu brodicu uzeo u tegalj prema luci Gruž, kamo su pristali jučer u 18.10 sati, nakon čega su četvero ozlijeđenih djelatnici Hitne medicinske pomoći Dubrovnik preuzeli u daljnje medicinsko postupanje.

Temeljem dostupnih podataka u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, koji provodi Lučka kapetanija Dubrovnik utvrđeno je da je oštećena brodica duljine 7 metara, hrvatske zastave te u vlasništvu domaćeg obrta.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...