Cure detalji brutalnog ubojstva obitelji Đokić: ‘Pištolj je sakrio u dimnjak, nije se niti pokajao’

Srbijanska policija je za kratko vrijeme protiv Gorana Džonića, uhićenog zbog sumnje da je u noći između 26. i 27. rujna kraj sela Moravac ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu i Lidiju (25), pronašli obilje dokaza. Pronađen je pištolj “Beretta”, sumnja se da su njime likvidirani Đokići, navodi Blic

Pištolj je bio sakriven u porodičnoj kući Džonićeve supruge Suzane u Aleksincu. Džonić je policiji objasnio gdje je sklonio oružje, pa je patrola sa Suzanom otišla do Aleksinca, ali je pribavljanje za istragu skoro najvažnije stvari, naišlo na neočekivane prepreke.

– Goran je kazao da je pištolj sakrio u dimnjak. Međutim, do oružja se nikako nije moglo doći, jer ga je zavukao duboko u dimovodni kanal. Zato je policija morala tražiti pomoć kolega iz Uprave za izvanredne situacije. Oni u arsenalu svojih pomagala imaju i specijalne magnete, nezamjenljive kod ovakvih intervencija. Ustupili su policajcima jedan od njih, pa je policija uspjela oružje izvući iz dimnjaka i dostaviti ga balističarima na vještačenje – navodi sugovornik upoznat s ovim slučajem za Blic. 

Zašto je Goran sačuvao predmet za koji je izvjesno bilo da ga može osuditi, teško je objasniti.

– Zbog ubojstva ne samo što se nije pokajao, nego se osjećao jačim. Smatrao je da je sve prevario i da je nadmudrio policiju. Postojala je realna opasnost da ponovo ubije nekog jer to što nije pokazao samilost ni za rođakinju, svjedoči da nema nimalo savjesti. Takvi ljudi smatraju da za njih ne vrijedi zakon, da ih ne obavezuju društvene norme te da su njihove želje i ciljevi dopušteni mimo svega – navodi dalje sugovornik.

Osim balističkog vještačenja koje je dokazalo da su čahure pronađene u autu ubijene porodice i na mjestu njihove likvidacije ispaljene iz “Berette”, na oružju su pronađeni i Džonićevi biološki tragovi. Džonić tvrdi da su ga braća K. M. i K. M. iz Moravca, koje je optužio da su nalogodavci, a jedan od njih i neposredni izvršitelj zločina, prisilili da dotakne oružje da bi ostavio svoj DNK. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...