Đikić dao podršku liječnicima: ‘Vlada i premijeru, trebali ste ranije reagirati. Još stignete…’

Znanstvenik Ivan Đikić reagirao je na priopćenje Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL) koje je u nedjelju na društvenim mrežama objavilo oštru poruku vezanu uz odluke vladajućih oko pandemije koronavirusa u Hrvatskoj. 

– Podrška i čestitke hrvatskim liječnicima na svemu što rade u ovim teškim trenucima. Bolnice pretrpane, brojni umiru. Vlada i Andrej Plenković, trebali ste reagirati ranije. Još možete: cijepljenje, maske, distance i covid potvrde dokazano djeluju – napisao je Đikić na Twitteru. 

Podsjetimo, HUBOL je ranije priopćio kako “zdravstveni sustav polako nestaje”. 

– Oni čija je odgovornost zaustaviti širenje virusa u populaciji svim potrebnim postupcima i mjerama (kao npr. u Danskoj) svaki dan nam sedirajućim glasom objavljuju sve veće brojke hospitaliziranih i umrlih, perući ruke od svoje vlastite odgovornosti i svrhe postojanja. Zato dragi sugrađani, kad vam nadležni svakodnevno serviraju lažni spokoj ne poduzimajući ništa, znajte da će sve umorniji ljudi koji čine zdravstveni sustav uskoro morati prestati s operacijama ili pregledima drugih bolesti jer su u COVID odjelima. Tamo gdje zbog dozvoljenog širenja virusa u populaciji svakodnevno pristiže sve više oboljelih i tamo gdje će se uskoro morati birati kojeg pacijenta prije smjestiti u krevet s kisikom ili mehaničkom ventilacijom – napisali, između ostalog, u objavi. 

Ivana Šmit, predsjednica HUBOL-a je za Dnevnik Nove TV rekla i kako je zdravstveni sustav pred kolapsom te da je epidemija izmakla kontroli. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...