Djevojčica poginula nakon što je vjetar dignuo u zrak dvorac na napuhavanje, ima ozlijeđenih

U španjolskom gradu Mislata u Valenciji je poginula djevojčica kada je vjetar u zrak dignuo dvorac na napuhavanje. 

Djevojčica je preminula od posljedica 12 sati kasnije nakon što je hitno prevezena u bolnicu La Fe u Valenciji, prenosi Daily Mail. 

Nastradala je još jedna djevojčica od četiri godine koja je teško ozlijeđena te je još uvijek na bolničkom liječenju.

Još sedmoro djece je povrijeđeno i potrebno im je bolničko liječenje, ali su im ozlijede opisane kao lakše. Policijska istraga je u tijeku kako bi se utvrdilo je li nesreća povezana s nemarom.

Gradonačelnik Mislate Carlos Fernandez Bielsa rekao je da će policija utvrditi što se dogodilo.

Tragedija u Australiji prije mjesec dana

U gradu Devonportu u Tasmaniji udar vjetra je podignuo dvorac na napuhavanje u kojem su se igrala djeca na deset metara u zrak nakon čega je pao. Tragedija se dogodila na zabavi osnovne škole u Devonportu u Australiji, te je šestero djece izgubilo život.

Nije poznato kako se incident odvio po danu kad je vrijeme bilo pretežno sunčano i mirno. Meteorolozi su to jutro izmjerili brzinu vjetra od 7 do 22 km/h. 

– Ono što je trebalo biti slavlje za kraj školske godine pretvorilo se u nesretnu tragediju za našu malu djecu – rekao je tada premijer Tasmanije Peter Gutwein.

Inače, nezgode s dvorcima na napuhavanje događale su se i ranije. U Kini je 2019. dvoje djece poginulo u sličnoj nesreći. Godinu dana ranije u Velikoj Britaniji je poginulo djevojčica nakon što je dvorac na napuhavanje eksplodirao, a 2016. također u Velikoj Britaniji poginula je djevojčica zbog iste stvari.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...