Djevojčice iz Bjelovara bore se za život. Jednu su na Rebru doktori stavili na respirator

Djevojčica (2011. godište) koja je u petak teško stradala u padu s quada u Bjelovaru još uvijek je u kritičnom stanju i liječnici bjelovarske opće bolnice svim snagama se bore za njen život, kako doznaju 24sata iz OB Bjelovar. Druga djevojčica (također 2011.) koja je također u petak stradala u Bjelovaru i to pri padu s romobila, te je hitno prebačena u KBC Zagreb stavljena je na respirator, otkriva nam dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja Rebra.

– Djevojčica ima traumu glave, primljena je u subotu rano ujutro KBC Zagreb, operirana je i nalazi se u pedijatrijskoj intenzivnoj. Stavljena je na aparat za disanje, ali je stabilno. Nadamo se najboljem – rekao je za 24sata dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb.

‘Djevojčica je u životnoj opasnosti’

V.d. Pročelnika Službe kirurških djelatnosti OB Bjelovar, dr. Damir Koprek rekao nam je da se djevojčica koja je pala s quada, bori za život.

– Djevojčica je zadobila tešku traumu glave, hitno smo je operirali i još uvijek je u životnoj opasnosti. Drugo dvoje djece koji su stradali zajedno s njom u padu s quada, izvukli su se iz životne opasnosti. Riječ je o djevojčici 2011. godište te dječaku koji je 2010. godište. Nakon što potvrdimo da je nakon dan dva njihovo stanje stabilno, prebacit ćemo ih na redovni odjel traumatologije. Oni se i dalje nalaze na intenzivnoj jer je bila stvarno visoka energija udarca kojeg su primili u nesreći, no mogu reći da im je sad bolje i pratit ćemo ih i dalje – rekao je za 24sata dr. Koprek, specijalist opće kirurgije.

U njihovoj je bolnici i četvrto dijete koje je također stradalo u petak u Bjelovaru, riječ je o još jednoj djevojčici (2011. godište) koja je zadobila teške ozljede dok je prelazila pješački prijelaz, a na nju je naletio automobil kojeg je vozio 21-godišnjak.

– Ta djevojčica je van životne opasnosti i nalazi se na opservaciji na odjelu. U nesreći je zadobila prijelom ključne kosti i potres mozga – rekao nam je dr. Koprek. 

Bjelovarska policija  u subotu je pak izvijestila je kako je čak petero djece u petak primljeno u bjelovarsku bolnicu zbog teških ozljeda zadobivenih u nekoliko prometnih nesrećama na području grada, a za djevojčicu koja je hitno prebačena na Rebro, napisali su da će biti proveden prekršajni postupak.

Policija o nesrećama

– Oko 21.35 sati, dijete je, vozeći električni romobil bez kacige, izgubilo kontrolu i palo na kolnik u Zagorskoj ulici. Zadobilo je teške ozljede glave i prevezeno je u bolnicu. Prema djetetu koje je u dobi mlađeg maloljetnika bit će proveden prekršajni postupak – napisala je policija. Treba napomenuti kako je riječ o djevojčici za koju se liječnici na Rebru već drugi dan bore za život.

Za djecu stradalu u nesreći quada napisali su kako je “oko 15.45 sati, dijete koje zbog svoje starosne dobi nije smjelo upravljati traktorom, tim je vozilom prevozilo još dvoje djece kroz naselje Bulinac u blizini Bjelovara. Zbog neprilagođene brzine, vozilo je sletjelo s ceste i udarilo u betonski most, pri čemu su sva tri djeteta zadobila teške ozljede i zadržani su na liječenju u bjelovarskoj Općoj bolnici “dr. Anđelko Višić”.

– Istog dana, u 20.35 sati, 21-godišnji vozač automobila nije se zaustavio na pješačkom prijelazu u centru Bjelovara i udario je dijete koje je prelazilo cestu. Pješakinja je zadobila teške ozljede i prevezena je u bjelovarsku bolnicu, a vozač će biti kazneno prijavljen – napisala je bjelovarska policija o djevojčici koja leži u bjelovarskoj općoj bolnici te ima potres mozga i prijelom ključne kosti.Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Jedna misao o “Djevojčice iz Bjelovara bore se za život. Jednu su na Rebru doktori stavili na respirator

Vaša iskustva i mišljenje ...