Dnevna rutina stručnjakinje za lice


Dr. Imaan Joshi je opisala svoj dnevni ritual brige za kožu i otkrila kojim trikovima se služi da bi dobila maksimalno iz odabranih proizvoda koje nanosi na svoju kožu.

POGLEDAJTE VIDEO: Neobičan tretman lica

U nastavku, ova dermatologinja je objasnila sve što stavlja na svoju kožu – od jutarnje rutine do večernjeg režima.

Jutarnja rutina

– Volim prakticirati ono što propovijedam – rekla je i dodala: ‘budući da imam osjetljivu kožu, moja je jutarnja rutina super jednostavna.’

– Ujutro se isperem vodom (ne koristim nikakve proizvode jer mi iritiraju kožu). Ako imate masnu kožu ili osjećate da kožu morate očistiti, predlažem nježno sredstvo za čišćenje – rekla je.

– Zatim koristim serum s vitaminom B3 i vitaminom C te serum s hijaluronskom kiselinom – kaže.

– Moj posljednji korak je CC krema SPF50+. I to je to! – kaže o svojoj jutarnjoj rutini. 

Dakle, u osnovi: čišćenje, serumi (po izboru), hidratantna krema (po izboru), SPF (bez pregovaranja).

Noćna rutina

Dobre vijesti? Noćna rutina dr. Imaan nije jedna od onih užurbanih rutina od 10 koraka. Jer ako postoji jedna stvar koju znamo o stručnjacima za kožu, oni uvijek propovijedaju da je ‘manje više’ kada je u pitanju njega kože.

– Čistim se s pjenušavim sredstvom za čišćenje pet puta tjedno. Druge dvije noći koristim sredstvo za čišćenje s mliječnom kiselinom – objasnila je.

– Navečer, ako je netko našminkan ili nema osjetljivu kožu, u redu je očistiti lice prvo uljnim sredstvom za čišćenje ili micelarnom vodom, a zatim sredstvom za čišćenje na bazi vode – dodaje.

– Mojoj osjetljivoj koži nikako ne odgovara dvostruko čišćenje, a budući da ne nosim šminku i imam SPF koji se lako skida, rijetko trebam dubinski čistiti lice od šminke i raznih zagađenja iz okoliša – objasnila je.

Foto: Dreamstime

Nakon što očisti lice, doktorica navečer stavlja serum s hijaluronskom kiselinom, a potom i serum s retinolom.

– Koristim serum s 0,025 posto retinoida i nanosim ga na lice, vrat, dekolte i ruke – rekla je.

Dr. Joshi tada koristi hidratantnu večernju kremu

– Ako koristite personaliziranu kremu na recept, vjerojatno možete zaobići većinu kozmeceutika ili odabrati dopunu medicinskoj njezi kože jer oni nisu formulirani za udobnost i eleganciju, već za učinak – objašnjava.

– Ako je vaša rutina njege kože svakodnevna prilika da se razmazite ili malo njegujete, svakako odaberite mirišljave kreme i serume s kojima ćete se sjajno osjećati – dodala je.

– Za razliku od tretmana u klinici, čvrsto vjerujem da je moguće prilagoditi njegu kože svakom licu koja će obaviti posao bez trošenja bogatstva na razne zahvate – savjetuje i dodaje da su neki tretmani dobrodošli. 

Kada je riječ o tretmanima u klinici, dr. Joshi je rekla da je ‘išla na redovite tretmane protiv bora od svoje 45. godine, uglavnom jer su ju mučile fine linije i bore’.

Foto: Dreamstime

– Bila sam i na laserskom tretmanu lica u kombinaciji s kemijskim pilinzima svaki mjesec. Svi su ti tretmani izvrsni kako bi se malo opustili, mogu biti ugodni i tijekom trudnoće i izvrsni su za nježnu indukciju kolagena – rekla je za MSN.

– Također, svakih šest mjeseci idem na radiofrekventni micro-needling kako bih stimulirala dublje slojeve kože da proizvode kolagen (prva tri tretmana sam imala u razmaku od mjesec dana prošle godine) – kaže.

– Ako mogu, budući da sam sklona suhoj koži, jednom do dva puta godišnje nanesem Skin Boostere na lice u obliku hidratantne injekcije – dodaje.

Najčitaniji članciSource link

Jedna misao o “Dnevna rutina stručnjakinje za lice

Vaša iskustva i mišljenje ...