DP-ov Dabro o pregovorima s HDZ-om: 'U početku je bilo kao kada upoznate curu ili dečka'

Nije korektno da išta potvrđujem, rekao je za RTL Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta (DP) na pitanje je li izrazio spremnost za preuzimanje fotelje ministra poljoprivrede.

– Ali ja sam spreman. Pričekajmo još par dana – rekao je Dabro. Na pitanje je li danas tu ideju njega kao ministra poljoprivrede predstavio Plenkoviću, rekao je da jesu neke stvari predstavili, ali nije dao konkretan odgovor.

– Domovinski pokret ima jasne sve politike pa tako i poljoprivrednu. Pričekajmo još malo, bilo bi neozbiljno što ćemo ja raditi ali, nisam još na tom mjestu – odgovorio je Dabro na pitanje hoće li preseliti resor poljoprivrede u Osijek. 

Kaže da se govorilo i o decentralizaciji svih resora, korištenja prirodnih resursa, te da će oni nastojat da  krajevi koji imaju svoje nacionalno blago budu korišteni u tim prostorima s ciljem ostanka domicilnog stanovništva i s ciljem proizvodnje.

O tome kako izgledaju pregovori i kakav je pregovarač Plenković, Dabro je izrazio zadovoljstvo.

– S obzirom na moju prošlost prema HDZ-u, stvorilo se povjerenje, partnerski odnos i ja sam ugodno iznenađen kako to sve lijepo funkcionira – rekao je.

– Možda malo u početku kad upoznate drugu osobu, djevojku ili dečka. Sad je to pjesma – odgovorio je na pitanje jesu li pregovori između DP-a i HDZ-a pretvrdi. Dabro nije htio odgovoriti koja su imena na stolu za ministra gospodarstva. 

– To ime još ne može izaći u javnost, unutar stranke moramo još definirati tko je to. Imao dvije-tri osobe na umu, trebamo odrazgovarati večeras s pojedincima, uskoro ćete imati tu informaciju, ali imamo spremne ljude – rekao je. 

Nastavio je da je logično da potpredsjednik sabora bude iz redova DP-a, da bi to trebao biti Ivan Penava. 

– Sve dok ne prođe godinu dana, a nakon lokalnih izbora bi se prebacio na mjesto potpredsjednika vlade – rekao je. Isto tako nije htio reći koliko će DP imati državnih tajnika. 

– U svim vitalnim resorima DP će imati državne tajnike koji će moći provoditi politike DP-a i koji će pratiti rad resora kako ne bi izdali svoje birače. Ostat ćemo na tragu svoje politike – rekao je.

Dabro kaže da će obris programa dobiti sutra te da će se usuglasiti s DP-ovim političkim načelima. Potvrdio je da je na stolu ideja muzeja žrtava komunističkih režima, da ne bježe ni od teme rodne ideologije kao ni od teme nadzora državne granice. Potvrdio je da se razgovara i o pitanju financiranja Novosti, da DP to neće dopustiti.

– Premijer je to prihvatio, pojasnio da se sve baš ne financira iz Državnog proračuna, a što i jest bit će preko nacionalnih vijeća gdje ćemo tražiti da to više ne bude – rekao je. 
 Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...