Dva radnika pala su u rijeku Bosnu: Otkačila se košara dizalice, spasioci su na terenu

Dvojica radnika turske kompanije Cengiz Insat, angažirana za osiguravanje gradilišta autoceste na koridoru Vc, pali su u ponedjeljak popodne u nabujalu rijeku Bosnu nedaleko od Žepča u središnjem dijelu BiH nakon čega je za njima organizirana potraga. 

Po navodima policije, nesreća se dogodila iza 14.10 sati na lokalitetu Kahrimani kod Begovog hana u Žepču. Dvojica radnika pala su u rijeku Bosnu kada se s dizalice otkačila košara. 

“Svi radnici na gradilištu odmah su se dali u potragu za njima. Voda ih je nosila prema Žepču”, naveli su iz policije Županije Zeničko-dobojske. U potragu su se odmah uključili i pripadnici Specijalne postrojbe ove županije te Gorske službe spašavanja.  

Rijeka Bosna je nakon obilnih i višednevnih padalina nabujala, što spasiteljima otežava posao. 

– Mi ćemo sutra u ranim jutarnjim satima doći sa dvije ekipe, te pretražiti teren. Došli smo na lice mjesta da vidimo kakva je situacija i gdje se točno sve dogodilo. Izvršit ćemo svoje procjene, te sutra rasporediti ljude i čamce i da pretražimo teren – rekao je Ekrem Tuka, zapovjednik Interventne spasilačke službe iz Zenice, prenosi Avaz.

S obzirom na jake poplave u BiH rijeka je mutna, a potraga može potrajati jako dugo jer brzaci mogu odnijeti tijela jako daleko.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...