Evo kako ćete s voskom jeftino ogledalo pretvoriti u starinskoOgledala su bezvremenski komad u uređenju interijera i to s razlogom. Ne samo da mogu učiniti da manji prostori izgledaju veće,  već se mogu i savršeno uklopiti u gotovo svaki stil.

POGLEDAJTE VIDEO:

Da biste osvježili unutrašnjost, nije potrebno kupovati skupe predmete već je potrebno oživjeti stare. Za to ne morate biti dizajner, umjetnik ili vješt obrtnik, možete to učiniti sami na jednostavan i brz način.

Kada su ogledala u pitanju, možda ne želite sasvim novo i moderno ogledalo već želite ono koje će izgledati kao da je došlo iz viktorijanskog doba.

No koliko god pokušavali u trgovini takvo pronaći, ako ne možete pronaći ogledalo koje izgleda dovoljno ostarjelo, uzmite staro ogledalo ili čak okvir za sliku bez ogledala i pretvorite ga u ogledalo iz snova.

Evo kako da novo ogledalo izgleda kao staro

Kada je riječ o tome da novo ogledalo izgleda poput skupocjenog antikviteta, potrebno je uzeti u obzir dvije komponente: samo ogledalo i okvir. Sve se svodi na osobne preferencije. Možda želite ono koje izgleda kao vrlo dobro očuvano starinsko ogledalo, gdje zrcalna površina u osnovi izgleda novo, ali okvir izgleda staro.

Možda vas s druge strane ne zanima okvir ogledala, već želite da ogledalo izgleda kao da desetljećima sjedi u nečijem podrumu i pokazuje svoju starost. 

Kako da okvir izgleda staro?

Postoji mnogo tehnika za starenje okvira. Ali ako tražite onaj klasični starinski izgled zlatnog okvira, možete ga oslikati zlatnim voskom za pozlatu. Kako bi izgledalo još starije, na zlatni vosak možete naslikati lagani sloj tamnog laka pazeći da uđe u sve uglove, pukotine i slično.

Kako ogledalo učiniti starim?

Kako biste ‘ostarjeli’ ogledalo trebati će vam kiselina, najčešće se to radi s klorovodičnom kiselinom. Za ujednačenje po cijeloj površini, kiselina se raspršuje s pištoljem.

Ako želite imati starosne mrlje na nekim mjestima onda se koristite s četkicom za zube. Naime, kod ove metode svakako je potrebna zaštita – tako da trebate koristiti rukavice, masku i dobru ventilaciju, ali najbolje je ovaj posao ostaviti profesionalcu.

Malo sigurnija metoda su boje za staklo. Kupite željenu boju nabacite ju na ogledalo pomoću igle ili četkice i prijeđite brus papirom, piše Life Hacker.

POGLEDAJTE KAKO TO MOŽETE NAPRAVITI:Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...