Fini desert s maslacem od kikirikija


Fudge je vrsta poslastice – nešto između bombona, karamele i kolača – koji se radi miješanjem šećera, maslaca i mlijeka, zagrijavanjem, a zatim tučenjem smjese dok se hladi kako bi se dobila glatka i kremasta konzistencija.

POGLEDAJTE VIDEO: Čokoladna torta

Po teksturi, ovaj kristalni slatkiš nalazi se između glazure od fondanta i tvrdih karamela. Voće, orasi, čokolada, karamela, bomboni, slatkiši i drugi okusi ponekad se dodaju unutra ili na vrh fudgea.

Sastojci:

Baza:

4 žlice otopljenog kokosovog ulja
4 žlice maslaca od kikirikija
1 žlica mini kapljica od crne čokolade

Topping:

50 grama crne čokolade za kuhanje sa 70 posto kakaa
1/2 žlice kokosovog ulja

Priprema:

Baza:

Umutite kokosovo ulje i maslac od kikirikija dok smjesa ne postane glatka.

storyeditor/2022-07-22/kikiriki.jpg

Foto: Dreamstime

Žlicom stavite smjesu u silikonski kalup s 12 mjesta (može biti posuda za led ili silikonski kalup za mini muffine), posipajući stavljenu smjesu u kalup s komadićima čokolade.

Stavite u zamrzivač na 15 minuta dok se čokolada ne stegne.

Topping:

Otopite čokoladu za kuhanje i kokosovo ulje, dobro promiješajte. Žlicom stavite otopljenu čokoladu na smjesu maslaca od kikirikija koju ste netom izvukli iz zamrzivača.

Vratite u zamrzivač na 10 minuta dok se ne stegne. Izvaditi fudge iz pladnja.

Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 tjedna, piše Healthy Mummy

Najčitaniji članci



Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...