FOTO U Osijeku se četvrti put Hodalo za život: Ne želimo da se ikome nasilno zaustavlja srce

Četvrti Hod za život održan je u subotu u Osijeku pod geslom “Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…” u organizaciji pokreta Hod za život, obitelj i Hrvatsku.

Okupljanje je bilo u Tvrđi na Trgu Svetog Trojstva, a hodalo se, uz pjesmu i s mnoštvom hrvatskih zastava i istaknutih poruka, Europskom Avenijom do središnjeg Trga Ante Starčevića gdje je održan i prigodan program.

U Osijeku održan četvrti po redu Hod za život

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Glavna koordinatorica Hoda za život u Osijeku Lidija Blagojević poručila je da Hrvatska treba biti zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.

“Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj i jednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca”, rekla je.

U Osijeku održan četvrti po redu Hod za život

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Također je istaknula želju da Hrvatska bude zemlja u kojoj stari ljudi neće strahovati za svoju egzistenciju, u kojoj će samohrane majke moći imati fleksibilno radno vrijeme i moći ga prilagoditi svojoj obitelji.

Koordinator Luka Blagojević istaknuo je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti te poručio političarima na lokalnoj i nacionalnoj razini da skupe hrabrosti i zaštite život od njegova začeća.

U Osijeku održan četvrti po redu Hod za život

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

“Želimo poručiti svima da ljudski život počinje začećem i osjećamo pravo i obvezu dići glas za one koji svoj glas ne mogu dići, za nerođenu djecu”, rekao je Blagojević.

Hod za život održan je i u Zadru gdje je koordinator za Zadar Tvrtko Krpina također istaknuo da i ove godine podsjećaju koliko je važno zaštititi svaki ljudski život, osobito onaj najnezaštićeniji, život djeteta u majčinoj utrobi.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...