Francuzi tvrde: Agenti FSB-a za Putinom na putovanjima skupljaju njegov izmet i urin

Agenti Ruske Federalne gardijske službe (FSB) koji prate Vladimira Putina u inozemstvu prikupljaju njegov urin i fekalne tvari te dostavljaju ih u Moskvu, navodi Paris Match

Pretpostavlja se da to rade kako bi prikrili informacije o mogućim Putinovim bolestima.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svojedobno je izmet izvezen u listopadu 2019. tijekom Putinovog posjeta Saudijskoj Arabiji, navodi portal. 

– Iz neizravnih izvora na Bliskom istoku saznali smo da je ova delikatna misija provedena pod kontrolom FSB-a – stoji u publikaciji. 

Naime, policajac je Putinov izmet trebao staviti u vrećice posebno dizajnirane za tu svrhu kako ne bi ostavljali tragove i sve to isporučiti u Rusiju u posebnom koferu. 

Navodno je i 2017. godine tijekom Putinovog posjeta Francuskoj, skupljen i predsjednikov izmet. FSB mora osigurati da zaposlenici veleposlanstva koji su upoznati s tim operacijama čuvaju podatke u strogoj tajnosti.

U travnju je Proyekt objavio istragu o zdravlju ruskog predsjednika Vladimira Putina, koja je otkrila da se redovito kupa s rogovima sobova i da ima vlastiti liječnički tim koji ga prati na svim putovanjima. 

Najčešći Putinovi suputnici su otorinolaringolozi Aleksej Ščeglov i Igor Yesakov, te kirurg Jevgenij Selivanov

Od veljače osobe bliske predsjedniku moraju nekoliko puta tjedno dostavljati uzorke stolice zbog “pojačanih mjera sigurnosti”. 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...