Ghislaine Maxwell kriva je za seksualnu trgovinu, porota ju je osudila po pet točaka optužnice

Porota je donijela presudu u slučaju protiv Ghislaine Maxwell kojoj se sudi za seksualnu trgovinu. Maxwell je bila bliska suradnica i djevojka pokojnog Jeffreyja Epsteina, optuženog seksualnog prijestupnika, pedofila koji si je oduzeo život u zatvoru, piše CNN.

Maxwell je proglašena krivom po pet od ukupno šest točaka optužnice. Kriva je za navođenje maloljetnika na upuštanje u seksualne radnje, prijevoz maloljetnika za ilegalne seksualne radnje te seksualnu trgovinu maloljetnicima.

Suđenje je zatvoreno za fotografe i snimatelje.

Odluka porote predstavlja zaključno poglavlje u uznemirujućoj sagi zlostavljanja koja se proteže gotovo tri desetljeća.
Tužitelji su tvrdili da su Maxwell i Epstein osmislili plan kako bi namamili mlade djevojke u seksualne odnose s Epsteinom od 1994. do 2004. u New Yorku, Floridi, Novom Meksiku i Američkim Djevičanskim otocima.

Četiri žene su tijekom suđenja svjedočile da ih je Epstein zlostavljao i da je Maxwell bila ta koja je omogućila to zlostavljanje, a ponekad i sudjelovala u njemu.
Maxwellina obrana je rekla da je ona “žrtveno janje” za Epsteinove postupke i optužila svjedokinje da lažu.

Na sudu su se spominjali i Donald Trump, Bill Clinton i princ Andrew.  Epstein, koji je 2008. priznao krivnju za prostituciju, optužen je za seksualnu trgovinu u srpnju 2019., a oduzeo si je život u zatvoru mjesec dana kasnije. Maxwell je uhićena godinu dana nakon toga i od tada je u zatvoru.

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...