Gotovac izbačen iz SDP-a. Grbin: ‘Nekolegijalan je i ucjenjuje’. Gotovac: ‘Ponovio bih sve isto’

Predsjedništvo SDP-a izbacilo je šefa zagrebačkog ogranka Viktora Gotovca iz stranke. Na dvije godine je suspendiran i Davor Terzić

Odluku mora potvrditi i Glavni odbor stranke, a zatim bi Predsjedništvo trebalo predložiti njegovog nasljednika.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Danas je SDP još jednom morao raspravljati o našim unutarstranačkim odnosima. U vremenu kad je Hrvatska u krizi i suočena s ogromnim kriminalom, neki kolege su odlučili su gurnuti nas u fokus. U vremenu kada se Hrvatska nalazi u ogromnoj ekonomskoj krizi, u vremenu kada je Hrvatska suočena sa ogromnim kriminalom, određene kolegice i kolege iz SDP-a odlučile su gurnuti nas u fokus. Na najgori mogući način, prije konvencije za koju se stranka trudila i pripremala mjesecima. Nazvati partnera i tražiti od njega ucjenom da glasuje za odluku… – rekao je.

Naglasio je kako mu zamjera stavljanje osobnih interesa ispred interesa zajednice. Kaže i kako se ovo što je napravljeno u SDP-u ne može ni tolerirati ni oprostiti.

– Staviti svoje osobne stranačke interese ispred interesa zajednice nije nešto što bilo tko tko se bavi politikom smije može i mora raditi – rekao je Grbin.

Šef SDP-a tvrdi da ponašanje Gotovca nije bilo kolegijalno te isto nazvao ucjenjivačkim. Iz stranke je izbačen većinom glasova, gotovo jednoglasno.  Izbori za gradski ogranak su neminovni. 

– To nije kolegijalno. Ali ono što je nakon toga uslijedilo prelazi granice kolegijalnog. Nazvati partnera i tražiti od njega ucjenom da sudjeluje u unutarstranačkom razračunavanju, i to uvjetovati glasanjem za odluku o kojoj funkcioniranje grada Zagreba ovisi, ne da nije socijaldemokratski, nego nije demokratski – dodao je.

– Ako od partnera tražiš da sudjeluje u unutarstranačkom razračunavanju, onda u mojoj stranci nemaš mjesta. Viktor Gotovac je napravio upravo to i Predsjedništvo je donijelo odluku da ga se isključi iz stranke – dodao je.

Tvrdi da je sporazum s Možemo raskinut, ali će ga obnoviti. 

– Suradnja ide dalje. Sada nas čeka sjesti za stol i definirati oblik te suradnje jer je očito da ona sada ne funkcionira kako bi trebala – rekao je.

Gotovčevu dužnost će preuzeti jedan od potpredsjednika stranke, a Grbin kaže kako će sutra obavijestiti javnost tko će to biti.

– Razgovori će tek početi. Nemojte me pitati što će biti na njegovom kraju. Na to vam ne mogu odgovoriti – rekao je te dodao da će razgovarati s kolegama koji su stali na stranu Gotovca. 

Otkrio je i postoji li mogućnost za novim izbacivanjima. 

– Ponavljam, nemojte me pitati kako će izgledatikraj razgovora – rekao je još jednom.

Na Gotovčevo mjesto mogao bi zasjesti Branko Kolarić, kazao je Grbin. Sjedica Glavnog odbora stranke održat će se za maksimalno 15 dana, otkrio je šef SDP-a.

Nakon šefa stranke izjave je dao i Gotovac

POGLEDAJTE VIDEO:

– Ni za jednom stvari ne žali, sve sam radio onako kako sam mislio da je najbolje  – rekao je Gotovac nakon izbacivanja iz stranke.

Uskoro opširnije…

 

Najčitaniji članciSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...