Gotovo zimsko proljeće: Snijeg će padati i u nizinama, na obali grmljavinsko nevrijeme i bura

U prvom dijelu dana promjenjivo i iznadprosječno toplo, a uglavnom na Jadranu i uz njega bit će i mjestimične kiše, potom sa zapada jače naoblačenje s kišom, na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu.

Navečer uz pad temperature kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg, osobito u gorju gdje će se najprije stvarati snježni pokrivač. Umjeren do jak jugozapadnjak poslijepodne i navečer će okrenuti na sjeverac i sjeveroistočnjak. Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, navečer na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura zraka između 12 i 17 stupnjeva Celzijusovih, a navečer osjetno hladnije.

U većem dijelu zemlje danas je umjereno do pretežno oblačno, prenosi N1. Duž Jadrana ima slabe kiše, a u drugom dijelu dana ta kiša će se pojačati. Probleme od jutra stvara jak vjetar južnog smjera koji diže visoke valove, a u prekidu su neke katamaranske i trajektne linije.

Zadarsko okružje:
– Brodska linija 409 Zadar – Preko u prekidu

Riječko okružje:
-Katamaranska linija 9308 Mali Lošinj-Cres-Rijeka u prekidu
-Brodska linija 310 Mali Lošinj-Susak-Unije u prekidu

Šibensko okružje:
– Brodska linija 505 Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice bez pristajanja u Prvić Luku

Dubrovačko okružje:
– Trajektna linija 831 Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ u prekidu

U večernjim satima pod Velebitom će zapuhati bura, a u unutrašnjosti sjeverac i sjeveroistočnjak koji donose hladan zrak.

Kako budu padale temperature kiša će prelaziti u snijeg i to prvo u gorju gdje će stvoriti snježni pokrivač, a kada dovoljno zahladi snijega će biti u nizinama u unutrašnjosti.

Duž Jadrana treba računati na lokalno obilniju kišu, moguću izraženiju grmljavinsku aktivnost, a na moru su moguće nevere.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...