Grbin će sve koji se usprotive izbacivanju četvorke iz kluba na kraju izbaciti i iz stranke!

Predsjedništvo SDP-a na online sjednici kasno poslijepodne raspravljalo je o stanju u saborskom Klubu te kako razriješiti krizu nastalu zbog četvero saborskih zastupnika koji su izbačeni iz stranke, ali za koje dio kolega želi da ostanu dio kluba.

Kako neslužbeno doznajemo, većina članova predsjedništva usvojila je zaključak prema kojem će predsjednik stranke Peđa Grbin još jednom razgovarati s potpisnicima zahtjeva da Rajko Ostojić, Nikša Vukas, Zvane Brumnić te Marina Opačak Bilić ostanu članovi kluba. U tom razgovoru Grbin bi ih trebao suočiti s činjenicom da je predsjedništvo donijelo preporuku da se izbačene članove iz stranke ne može zadržati u klubu.

Tko je spreman poštovati tu odluku, ostaje, a tko nije, izbacit će se iz stranke. Za ovakav zaključak glasovalo je 12 članova predsjedništva SDP-a, dvoje ih je bilo protiv te jedan suzdržan.

Podsjetimo, na sjednici saborskog kluba koja se održala u utorak Grbinovi oponenti došli su s 13 potpisa zastupnika koji su tražili da se izbačene zastupnike zadrži u klubu. No, propustili su na početku sjednice zatražiti da se glasovanje o tome uvesti na dnevni red sjednice pa se nakon rasprave o tome nije glasalo, nego je prebačeno za sljedeću sjednicu. Sam predsjednik SDP-a Peđa Grbin u srijedu je najavio kako je pred strankom kratko vrijeme u kojem moraju razriješiti ovu situaciju, jer je ona za ozbiljnu stranku neodrživa.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...