Grubišno Polje: Pokušala ubiti susjeda, mahala nožem i vikala

Ivana Škec Horak iz Grubišnog Polja proglašena je prošlog tjedna krivom na bjelovarskom Županijskom sudu zbog pokušaja ubojstva. 

Naime, u svibnju 2017. godine ona je oko 11 sati u prigradskom naselju Poljana napala tada 88-godišnjeg susjeda koji je u međuvremenu preminuo. Bila je pod utjecajem alkohola, izmjereno joj je 1,65 promila. 

U dvorište susjeda ušla je držeći nož i zamahnula je njime prema njegovom vratu te vikala da je on četnik. Susjed ju je uspio uhvatiti za ruku i tako izbjegao tragediju. Pali su na tlo i otimali se oko noža, a tada je u dvorište izašla i susjedova nevjenčana supruga i počela dozivati u pomoć. 

Napadačica se tad podigla s tla, uzela nož i pobjegla natrag u svoju kuću. 

Presuda koju je Županijski sud izrekao 2018. godine je Vrhovni sud ukinuo i vrati postupak na ponovno suđenje. 

U svojoj obrani je Škec Horak rekla kako je susjed tukao njezinog psa, a ona je kuhala ručak i imala nož u ruci. Pitala ga je zašto tuče njezinog psa i on joj je, kako je tvrdila u obrani, izrekao niz psovki i zaprijetio da će ubiti i nju i psa. Dodala je i kako nije zamahivala nožem. 

Uz kaznu zatvora sud joj je odredio i zaštitnu mjeru obveznog liječenja od alkoholne ovisnosti sve vrijeme dok će se nalaziti na izdržavanju kazne zatvora. Ujedno je dužna u proračun uplatiti 1000 kuna paušalnih troškova postupka.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...