Grudnjake treba prati što češće, a ovo su znakovi da ga trebate odmah baciti u perilicu rubljaHtjeli mi to priznati ili ne, grudnjake ne peremo toliko često koliko i donje rublje. I obično je ‘test njuškanja’ taj koji odlučuje hoćemo li grudnjak baciti na pranje ili ne. Pokazalo se da žene ne peru grudnjake onoliko koliko bi trebale, a to bi moglo uzrokovati probleme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ako grudnjak ne perete dovoljno često, u njemu se mogu nakupiti grozne stvari poput bakterija i plijesni koje obožavaju vlažna mjesta. Kombinacija znoja i ulja s kože također pridonosi rastu ovih mikroba, koji se na kraju nakupljaju unutar vlakana grudnjaka.

Nagomilavanje bakterija može uzrokovati iritaciju kože, a prljavi grudnjak može uzrokovati izbijanje prištića i akni oko područja grudi, posebno kod onih koji imaju osjetljivu kožu.

No rizik od dobivanja ozbiljne infekcije od neopranog grudnjaka je mali, posebno ako redovito perete kožu i pridržavate se pravilne higijene.

Neugodan miris iz prljavog grudnjaka može prodrijeti kroz vašu odjeću. Baš kao i odjeća, ne pranje grudnjaka rezultirat će neugodnim mirisom. Ako neugodan miris ne izađe ni s pranjem, neki stručnjaci predlažu korištenje octa za neutralizaciju mirisa.

Temperatura pranja također je važan faktor. Pamučne i sintetičke grudnjake možete prati s toplom vodom, dok svilene treba prati na hladnijoj temperaturi.

Mrlje od znoja i dezodoransa mogu uništiti tkaninu vašeg grudnjaka. Ako primijetite žute crte uz strane grudnjaka, to je najvjerojatnije rezultat znoja pomiješanog s uljima, prljavštinom i losionima. Kemija vašeg tijela također može utjecati na promjenu boje, ovisno o tome jeste li kiseliji ili bazičniji. Ako imate tamniji grudnjak, mogli biste primijetiti bijele linije, a to je mineralna sol koja dolazi iz vašeg znoja. Ako vidite ove svijetle mrlje, vrijeme je da operete grudnjak.

Općenito je pravilo da žene moraju prati grudnjak nakon 2-3 nošenja.

Ako ste se minimalno znojili dok ste nosili grudnjak to se ne mora računati kao jedno potpuno nošenje, ali nekoliko sati s jakim znojenjem možete računati već kao dva do tri nošenja.

Važni čimbenici su koliko je vaša koža masna i koliko se često znojite. Njih treba uzeti u obzir pri odlučivanju koliko često trebate prati grudnjak, piše Brightside.

Njega grudnjaka je važna, a evo i nekoliko savjeta:Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...