Hrvatska veleposlanica Djamić: ‘Mi smo s ranjenim Hrvatom u kontaktu, radimo na povratku’

Anica Djamić, hrvatska veleposlanica, iz Kijeva je za Dnevnik.hr komentirala stanje u ukrajinskoj prijestolnici, tri mjeseca od početka ruske agresije na Ukrajinu.

POGLEDAJTE VIDEO:

– Mi smo noćas bili dva puta u u skloništu. U 6 sati ujutro bila je uzbuna i tada je izvršen napad na grad. Raketirana su postrojenja vagona i nije bilo poginulih, a ranjena je jedna osoba – rekla je.

– Mi smo u ratu. Svaka mogućnost napada nama je realna i mi to poštujemo i odlazimo u sklonište – odgovorila je veleposlanica na pitanje jesu li u strahu.

U nekim područjima Ukrajine došlo je i do nestašice.

– Za sada je opskrba dobra, no ono što nam nedostaje je sol. No vjerujem da će se to uspjeti riješiti, a ono što nam kronično nedostaje je gorivo – kaže veleposlanica.

Naime, jedan hrvatski vojnik je ranjen, a drugi zarobljen u Ukrajini.

– Mi smo s ranjenim Hrvatom neprekidno u kontaktu. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i Ministarstvo zdravstva zajedno s nama radi na njegovom povratku u domovinu i on će uskoro stići u Hrvatsku – uvjerena je Djamić.

– Što se tiče zarobljenog Hrvata, on je zarobljen od neprijateljske vojske, ali mi ovdje u Ukrajini zajedno s Ministarstvom vanjskih i europskim poslovima ulažemo velike napore da se što prije i što uspješnije riješi i ova situacija – zaključila je.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...