Hrvoj Šipek traži nadzor zbog Žalac, ali nemaju kopiju spisa. Original su poslali EU tužitelju

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek kreće u nadzor poslova USKOK-a u aferi Softver. No, i tu je došlo do problema. USKOK je svu dokumentaciju u aferi Softver dostavio Uredu EU tužitelja, ali kopiju spisa nisu napravili, doznaje Dnevnik Nove TV

POGLEDAJTE VIDEO: 

To se pokazalo problemom za glavnu državnu odvjetnicu koja je krenula u nadzor. Da bi ga mogla provesti, dodaju, zatražila je kompletan spis od Ureda europskog javnog tužitelja. Cilj nadzora joj je utvrditi je li propusta u slučaju bilo, kakvi su oni bili i tko je zadnjih odgovoran.

Podsjetimo, Zlata Hrvoj Šipek i ravnateljica USKOK-a Vanja Marušić su u srijedu održale konferenciju za medije, tjedan dana nakon uhićenja u aferi Softver.

Na konferenciji su branile rad DORH-a i USKOK-a, a dosta se govorilo o tome je li predmet Gabrijele Žalac bio mrtav ili ne. Marušić je rekla da su opsežni izvidi u tom slučaju trajali mjesecima, ali da nisu utvrdili dostatan stupanj sumnje kako bi otvorili istragu. U nekom trenutku Vanja Marušić priznala je kako je “bio propust” to što nisu sami obavijestili europske istražitelje o slučaju Žalac, koja je kao ministrica EU fondova posao izrade softvera od 13 milijuna kuna dala tvrtki s jednim zaposlenim, koja je pritom dugo bila u blokadi. 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...