Humanitarac iz Zagreba umro u Ukrajini: ‘Dao si svoj život da spasiš mnoge, prijatelju…’

Tvoje srce i hrabrost živjet će u našim sjećanjima. Dao si svoj život da spasiš mnoge, a ti živiš u svima njima, zbogom Andro, napisala je na Facebooku prijateljica stradalog Andre Fabijanića (29).

Mladić iz Zagreba poginuo je u Ukrajini nakon što je vozilo, u kojem je bio, naletjelo na protutenkovsku minu prilikom dostave pomoći u utorak, javlja Novi list. Fabijanić je imao kupljenu kartu za Hrvatsku i jučer se trebao vratiti. Osim njega, stradali su i njegovi ukrajinski kolege.

Tragičnu vijest koja se proširila društvenim mrežama potvrdili su i prijatelji ožalošćene obitelji.

Fabijanić je radio za udrugu Za heroje iz Dnjipropetrovska koja je dostavljala medicinsku pomoć za branitelje. Uz to, pomogao je i evakuirati mnoge obitelji iz Ukrajine.

– Otišao si prerano prijatelju dragi… Otišao si radeći ono u što si vjerovao. Slijedio si svoje srce, pomagao drugima, dajući samo ljubav i mir. Da barem mogu još jednom ući u našu dvoranu i pozdraviti te… Znam, negdje gore među anđelima ti ćeš nastaviti svoje putovanje, a tvoje svjetlo će zauvijek ostati oko nas, sjajno, blistavo i blagoslovljeno. Neka ti je vječni mir i ljubav – napisala je prijateljica.

 

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...