Humanitarna akcija na Ilici: Zagrepčani u nedjelju pomažu sedmogodišnjoj Kiari Goršić

Sedmogodišnja djevojčica Kiara Goršić uskoro leti za San Francisco gdje će dobiti novu priliku za ozdravljenje. Malena lavica boluje od zloćudnog tumora gradusa IV, najagresivnijeg od svih vrsta. No obitelj se nada i vjeruje u najbolje. Kako je rekao Kiarin tata Valentino, planiraju otputovati u nedjelju. Poželjeli smo im sretan put, a Valentino je zaključio: “A baš je na kraju svita, ali i tamo ćemo, samo neka Kiara ozdravi”.

Teško je nabrojiti sve humanitarne akcije koje su ljudi pokrenuli kako bi prikupili novce i pomogli obitelji Goršić u liječenju Kiare. Sudjelovali su veliki i mali, motociklisti, glumci, sportaši… Valentino kaže, nema riječi kojima može iskazati zahvalnost.

Troškovi liječenja su vrtoglavo skupi, dosada je prikupljeno 18 milijuna kuna. Za eksperimentalno liječenje u Americi potrebno joj je 5 milijuna dolara (oko 33 milijuna kuna), a Zagrepčani imaju priliku još jednom pokazati zašto je upravo (licitarsko) srce simbol grada.

Tako će se u nedjelju 19. prosinca, u sklopu zimskog Projekta Ilica na Britanskom trgu od 10 do 15 sati, održati humanitarna akcija gdje će brojni kreativci donirati svoje radove za prodaju, a prihodi će biti donirani u svrhu Kiarinog izliječenja. Svi kreativni obrti i pojedinci osobno mogu donijeti svoje radove u nedjelju između 9 i 10 na spomenutu lokaciju. 

Akciju ‘Kreativci za Kiaru’ organizira Marcela Kokot Galant, voditeljica i urednica na RTV 808 koja se u svojoj emisiji bavi marginalnim temama i ljudima kojima treba pomoć.

– Imam kći, Chiaru, istoga godišta kao što je Kiara. Činilo mi se kao da akcija sporo napreduje, pa kad sam vidjela kako se Šibenik digao na noge, poželjela sam da i Zagreb bude uz Šibenik. Mi, kreativci smo osjećajna bića i baš sam zato poželjela okupiti upravo kreativce i napraviti nešto s njima, s emotivnom i empatičnom zajednicom koja duboko osjeća svijet – rekla je.

Za glazbeni ugođaj pobrinut će se DJ Phat Phillie, za slatke zalogaje Vincek te Loonac i Pooklopac dok će fantastične koktele osigurati Petar Knezević Žeruk. Brojni kreativci okupili su se i donirali svoje radove, pokazavši kako su umjetnost i ljubav prema čovjeku oduvijek i zauvijek neraskidive. 

Kreativci koji su se dosad već uključili u ovu humanitarnu akciju su Schmoopsi Handcratfted, Cloud&Co., Mon Petit, Sexy Plexy, Issa Arts, San Prirodna kozmetika, Fashion Boutique Dora, Printly, Listam, Victoria Design, Miss Moments, NinChic, Hortiart, Zoe i Budi Dobro portal, Puro Amor, Flower Love by Ami i učenici i profesori iz Osnovne škole Ivana Filipovića u Zagrebu.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...