I Mariupolj je također pod stalnim topničkim napadima

Gradonačelnik ukrajinskog Mariupolja objavio je u utorak da se taj grad nalazi pod stalnom topničkom vatrom u kojoj su poginuli civili te je oštećena infrastruktura, dok ruska invazija na Ukrajinu ulazi u šesti dan.

>>> Zbivanja iz rata u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

“Imamo stambene četvrti koje su granatirane već pet dana. Tuku nas topništvom, raketama GRAD, napadaju nas zračnim snagama”, kazao je Vadim Bojčenko, javljajući se u program ukrajinske TV.

“Oštećena je civilna infrastruktura, škole, kuće. Mnogo je ozlijeđenih. Poginuli su žene i djeca”, kazao je.

Mariupolj je u utorak i bez struje nakon ruske ofenzive, napisao je na Facebooku Pavlo Kirilenko, guverner regije Doneck.

“Mariupolj i Volnovaha su naši! Dva grada trpe pritisak neprijatelja, ali se ne daju. U Mariupolju, prekinut je dovod električne energije, grad je bez struje”, napisao je na Facebooku.

Dva grada nalaze se na putu ruskih snaga koje dolaze s jedne strane s Krima, a s druge iz separatističke regije Doneck.

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija rekao je u utorak da Rusija namjerno gađa gradove, uključujući stambena naselja i civilnu infrastrukturu, kako bi proširila paniku među Ukrajincima.

“Veo je pao. Rusija aktivno gađa središta gradova lansirajući izravno rakete i topničke udare na stambena područja i administrativna središta”, kazao je Zelenskijev savjetnik Mihailo Podoljak.

“Ruski cilj je jasan – masovna panika, civilne žrtve i oštećena infrastruktura”, istaknuo je dodavši da se “Ukrajina časno bori”.

Harkiv je također pod snažnom vatrom, a gađano je središte grada. BBC piše da su na meti vladine zgrade na Trgu slobode u centru grada.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rusija je svoj napad na Ukrajinu nazvala “specijalnom operacijom” koja po njezinim tvrdnjama nema za cilj okupirati teritorij nego uništiti vojne kapacitete Ukrajine i uhititi one koje ona smatra opasnim nacionalistima.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...