Incidenti u školama u Zagrebu: Roditelj zbog ukora zaprijetio da će se ‘dogoditi Beograd’

Kako doznajemo, nakon stravičnih događaja u Beogradu došlo je i do jezivih prijetnji u nekoliko zagrebačkih škola od strane pojedinih učenika, ali i roditelja.

Kako neslužbeno doznajemo iz jedne zagrebačke škole, prošli tjedan je jedan učenik uputio učiteljima i svojim kolegama jezive prijetnje. Škola je po protokolu reagirala i o svemu obavijestila policiju te Ured pravobraniteljice.

U još jednoj zagrebačkoj srednjoj školi nedavno je došlo do incidenta nakon što je jedan roditelj došao i uputio prijetnje, a ravnateljica te škole nam je odgovorila da su sve institucije mjerodavne za ovaj slučaj pravodobno obaviještene.

– Policija procjenjuje da sigurnost učenika i ostalih u školi nije ugrožena, a nastava i ostale aktivnosti odvijaju se na uobičajen i miran način – odgovorila nam je ravnateljica.

Iz sindikata Preporod poručuju kako se po pitanju sigurnosti u školama treba još puno toga napraviti. A najveći je problem što ravnatelji često ne žele da se o tome govori.

– Mi smo prije nekoliko dana u jednoj zagrebačkoj školi imali incident gdje je roditelj prijetio nastavnici da će im se dogoditi Beograd – rekao je Željko Stipić iz sindikata Preporod za RTL i dodao da je do prijetnje došlo jer je učenik dobio ukor.

Najčitaniji članci

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...