Ingra: Nećemo ovršti Holding za dug od 34,5 milijuna za Arenu

Zagrebačkom holdingu je zbog neplaćanja starih dugova u petak poslana ovrha od skoro 14 milijuna kuna od Reome grupe za usluge odvoza glomaznog otpada. Također, iz C.I.O.S. grupe su za danas najavili ovrhu od skoro 11 milijuna kuna. Ali zato su iz Ingre koja je izgradila Arenu Zagreb priopćili da neće ići ni na ovrhe, niti na raskid ugovora. Kako smo već ranije objavili, njihov dospjeli dug je oko 34,5 milijuna kuna za zakupninu i operativne troškove dvorane. Kada bi raskinuli ugovor, na što imaju pravo u slučaju neplaćanja, Holdingu bi odjednom na naplatu došla cijela vrijednost, odnosno između 121 i 127 milijuna eura. 

-Želimo ovim putem naglasiti kako INGRA tj. naše povezano društvo Lanište d.o.o. do daljnjega neće ići u smjeru postupaka prisilne naplate putem ovrhe kao niti u smjeru raskida ugovora na štetu zakupnika. INGRA je kompanija koja već 66 godina posluje po cijelom svijetu, ali uvijek iz svog sjedišta u Zagrebu. Već 66 godina dijelimo sudbinu našeg Grada i tijekom tog razdoblja smo zajednički prošli uspone i padove. Samim time imamo puno razumijevanje za trenutnu financijsku situaciju i posljednja stvar koju želimo napraviti jest biti grobarom gradskog proračuna.INGRA je, kao što smo već više puta navodili,  spremna na dogovor o dinamici otplate dugovanja, vodeći računa o interesima kompanije, ali isto tako svjesna i okolnosti u kojima se svi skupa nalazimo – priopćili su iz tvrtke.

Podsjetimo, Zagrebačkom holdingu zakupninu od 7,2 milijuna eura godišnje, uvećanu za rast maloprodajnih cijena, trebaju pokriti Grad Zagreb i država. Također plaćaju i operativne troškove. Bivši članovi uprave Nikola Vuković i član uprave Ante Samodol su ustvrdili da njima grad i država ne plaćaju uvećane troškove, a sporili su i iznos operativnih troškova. Poručili su i da je u Nadzornom odboru Holdinga Ratko Bajakić koji ima obveznice tvrtke Lanište koja je formalno vlasnik dvorane, a njen vlasnik je Ingra. Pa da su oni morali otići jer nisu htjeli plaćati dodatne troškove, a time su naštetili i Bajakovićevim financijskim interesima. Bajakić se o tome nije oglasio iako smo ga zamolili za komentar.

 

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...