‘Izostala je temeljitija kontrola ulaza starog željeza u skladište’

Iz C.I.O.S grupe u subotu su izvijestili da je u njihovom skladištu izostala temeljitija kontrola ulaza sekundarnog željeza te priznali propust nakon što su uzorkovanjem unutar dvorišnog odlagališta utvrđeni u tragovima spojevi ksileni iz skupine hlapljivih aromatskih organskih spojeva.

“Ovim putem priznajemo propust jer je izostala temeljitija kontrola ulaza sekundarnog željeza u naše skladište, a što je rezultiralo neugodnim mirisima prilikom rezanja starog željeza”, napisali su u priopćenju iz korporativnih komunikacija C.I.O.S. Grupe.

Ispričali su se građanima “na neočekivanim neugodnostima” te poručili kako će Grupa uložiti dodatne napore kako bi prevenirala slične, neželjene situacije.

“U skladu s priopćenjem Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a vezano uz jučerašnje širenje neugodnih mirisa na području zapadnog dijela grada te provedenim mjerenjima na samoj lokaciji, kako u priopćenju Ureda i piše, razvidna je vrlo niska vjerojatnost posljedičnih akutnih ili odgođenih učinaka na zdravlje stanovnika u blizini same lokacije C.I.O.S. Grupe i stanovnika  Zagreba”, stoji u priopćenju C.I.O.S.-a.

Županijski centar 112 zaprimio je u subotu navečer nekoliko prijava građana o širenju neugodnog mirisa u zapadnom dijelu, nakon čega su u Špansko i Malešnicu izašli djelatnici Policijske uprave zagrebačke, Gradske plinare Zagreb, Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar.” 

Policija je detektirala izvor intenzivnog mirisa koji potječe s gomile drobljenog otpadnog materijala na lokaciji reciklažnog dvorišta C.I.O.S. grupacije na adresi Josipa Lončara 15. 

Djelatnici NZJZ “Dr. Andrija Štampar” proveli su tijekom noći uzorkovanje zraka u četiri navrata u vremenu od sat i pol, a analiza je na terenu potom provedena na prijenosnom terenskom plinskom kromatografu.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...