Jedanaest žena koje skupljaju otpad dobile milijunski iznos na lutriji: ‘Nećemo dati otkaz…’

Njih 11 su prošli mjesec zajedno odlučile kupiti listić od 250 rupija kojim su osvojile 100 milijuna rupija. Za nagradu su saznale dan nakon, a dobitak su podijelile međusobno tako što je svaka dobila jednaki iznos, prenosi BBC.

– Dogovorile smo se da ćemo sve podijeliti jednako, ako išta osvojimo. Nismo očekivale ovoliki dobitak – rekla je jedna od dobitnica lutrije Kuttimalu.

U igri na sreću su se okušale četiri puta, a 62 godišnja dobitnica i dalje ne može vjerovati da su zajedno osvojile jackpot.

– Sreća nikada nije bila na mojoj strani – rekla je 62 godišnja dobitnica kojoj je kuća uništena poplavom u 2018. godini.

Ostale dobitnice također imaju jednake priče. Dio su grupe koja skuplja otpad koji nije biorazgradiv iz kuća u gradu Parappanangadi koji se nalazi na jugu Indije. Uglavnom na svome poslu zarade 250 rupija dnevno od vlasnika kuća te ponekad i od lokalnih tvrtki koje prodaju razvrstani otpad koje one skupljaju.Taj novac im nije dovoljan za preživljavanje te većina žena posuđuju novac ili dižu kredite za potrebe obrazovanja njihove djece. Iz istih razloga su primorane kupiti i listić lutrije koji su zabranjeni u većini indijskih država.

Jednoj je suprug preminuo zbog otkazivanja bubrega jer nisu imali financija pokriti medicinske troškove transplantacije, dok se jedna dobitnica brinula zbog potencijalnog otkaza njenog supruga.

Nakon što su platile porez državi, grupa će dobiti 63 milijuna rupija te niti jedna od 11 žena neće dati otkaz na svome poslu.

– Dogovorile smo se da nećemo dati otkaz jer smo zbog tog posla i mogle kupiti listić- rekla je jedna od dobitnica.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...