Joe Biden sav radostan obraća se narodu: Nikada nisam bio optimističniji u vezi budućnosti!

Američki predsjednik Joe Biden došao veseo pred novinare te u pozitivnom tonu uzviknuo: “Dobar dan za Ameriku.” 

Biden se obratio javnosti zbog izbornih rezultata koji su bolji od očekivanih. 

PRATITE UŽIVO:

– Demokracija je stavljena na kušnju posljednjih godina, ali američki narod je rekao. Očekivani crveni val nije se dogodio. Osjećao sam se dobro tijekom cijelog procesa. Demokrati su imali jaku noć – istaknuo je Biden te je dodao kako ima još puno posla.

Napomenuo je da zna kako ljudi žele da se on bavi rastućom inflacijom, kriminalom i javnom sigurnošću. 

– Shvaćam da su birači još uvijek frustrirani – rekao je.

– Glasači ne žele nove poreze, ali žele poreze za velike korporacije. Kada je srednja klasa uspješna, to pomaže cijeloj državi. Moramo smanjiti poreze za srednju i radničku klasu. Ako želite biti multimilijunaš, to je okej, ali platite svoj obol. Svi moraju izvršiti svoje obaveze – rekao je Biden.

– Moramo se pobrinuti da ne dođe do porasta saveznog poreza. Ni pod kojim okolnostima neću poduprijeti prijedloge senatora da se promijeni sustav zdravstvenog osiguranja. Stavit ću veto na svaku zabranu pobačaja. Stavljam interes američkog naroda na prvo mjesto – kazao je Biden.

– Nikada nisam bio optimističniji u vezi američke budućnosti, nego što sam danas, osobito zbog svih mladih koji su izašli na izbore. Oni su najuključenija generacija u američkoj povijesti. I dalje vjerujem da je ovo sjajna nacija, mi smo sjajan narod. Nemojte se nikada kladiti protiv Amerike. Ništa nije izvan naših mogućnosti ako surađujemo. Mi smo SAD. Siguran sam da ćemo uspjeti mnogo toga učiniti – istaknuo je Biden.

– Mnogo je toga što tek počinje stupati na snagu. Isto se odnosi na pitanja vezana za okoliš. Zabranit ću jurišno oružje. Kandidirao sam se iz tri razloga; rekao sam da ću vratiti dušu ove zemlje da nas se tretira s integritetom i dostojanstvom. Želim izgraditi zemlju od dna prema vrhu, da taj teret ne snose radnički slojevi. Rekao sam da ću ponovno ujediniti zemlju. Teško je biti lider ako nemate jedinstvo – istaknuo je Biden dodavši da neće ništa fundamentalno promijeniti.

Podsjetimo, Bijela kuća je ranije objavila videu u kojem Biden čestita izbornim pobjednicima.

Najčitaniji članciSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...