‘Još je rano pričati o optužnici. Zaplijenili smo 500 metaka na setu i izvukli metak iz Souze’

Okružni šerif policije u Santa Feu na konferenciji za novinare je izvijestio o novim detaljima tragične smrti snimateljice Halyne Hutchins na filmskom setu. 

Podsjetimo, u četvrtak je svijet šokirala vijest da je glumac Alec Baldwin na snimanju filma ‘Rust’ na ranču Bonanza Creek južno od grada Santa Fea pucao iz rekvizita te ubio snimateljicu Halynu Hutchins (42) i ranio redatelja Joela Souza (48). Rekli su mu da je pištolj prazan te da nije opasan za druge.

Kako su izvijestili okružni šerif Adam Mendoza i okružna tužiteljica Santa Fea Mary Carmack-Altwies, pomoćnik redatelja i oružarnica su rukovali vatrenim oružjem prije nego je Baldwin pucao.

– Svi su surađivali u istrazi i dali izjave. Skupili smo 600 dokaznih materijala. Zaplijenili smo oko 500 komada streljiva na setu – rekao je okružni šerif i dodao da će se svi dokazni materijali dostaviti FBI-ju na daljnju obradu. Istaknuo je da su na filmskom setu među ćorcima pronašli i druge potencijalno prave metke, ali da su ih poslali na analizu.

Izjavio je i da su iz ramena ranjenog Souze izvukli olovno zrno te ga predali među dokaze.

Nije htio komentirati moguće optužnice jer, kako kaže, još je prerano.

Tužiteljica Mary Carmack-Altwies naglasila je da je istraga o incidentu još u tijeku, ali je da je spremna “podići kaznenu prijavu” ako bude potrebno.

– Temeljita i potpuna istraga ključna je za nas. Sagledavamo činjenice i dokaze i povezujemo ih sa zakonom Novog Meksika – rekla je Carmack-Altwies i dodala da će se pobrinuti da se istraga provede prema najvišim standardima.

Za sada nitko nije uhićen zbog ubojstva Halyne Hutchins te protiv nikoga nije podignuta optužnica, piše BBC.Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...