Južna Koreja pojačava nadzor u podzemnim željeznicama: ‘Bojimo se smrtonosnih gužvi’

Južna Koreja pojačava nadzor u prepunim stanicama podzemne željeznice nakon smrtonosne gužve za Noć vještica u kojoj je u Seulu poginulo više od 150 ljudi, rekli su dužnosnici u petak.

Godišnja proslava u popularnoj četvrti Itaewonu postala je smrtonosna u subotu navečer nakon što su se deseci tisuća mladih partijanera nagurali u uske ulice. Bio je to prvi događaj za Noć vještica u tri godine bez ograničenja uvedenih zbog covida-19.

“Slične situacije visokog rizika mogle bi se stvoriti u špici u podzemnim željeznicama”, rekao je premijer Han Duck-soo, pozivajući policiju da prikladno reagira kako bi spriječila nesreće zbog prevelikih gužvi.

Počevši od petka, policija će biti raspoređena na stanice podzemne željeznice u glavnom gradu kako bi se pridružila službenicima metroa u aktivnostima kontrole gomile, najavio je premijer.

Povjerenik nacionalne policije, general Yoon Hee-keun u utorak je priznao kako je kontrola gomile na mjestu katastrofe bila “neadekvatna”, napominjući da je policija primila višestruka izvješća koja upozoravaju na moguće nesreće te noći.

Odgovarajuća kontrola gomile i prometa od strane vlasti mogla je spriječiti ili barem smanjiti navalu posjetitelja za Noć vještica u uličicama, rekli su stručnjaci.

S obzirom na to da tjedan dana nacionalne žalosti završava u subotu, građanska skupina koja održava tjedne prosvjede protiv administracije Yoon Suk-yeola organizirat će bdjenje uz svijeće u subotu navečer u znak žalosti za žrtvama, rekao je organizator.

U nesreći je poginulo 156 osoba, ozlijeđeno ih je 187, a 33 su u teškom stanju. Među poginulima je najmanje 26 državljana iz 14 zemalja.

Najčitaniji članci

Source link

Jedna misao o “Južna Koreja pojačava nadzor u podzemnim željeznicama: ‘Bojimo se smrtonosnih gužvi’

  1. Your article gave me a lot of inspiration, I hope you can explain your point of view in more detail, because I have some doubts, thank you.

Vaša iskustva i mišljenje ...