Kako je djelovala duhanska mafija u Istri: ‘Prekrcavali su na javnim mjestima, pred svima’

U Istri je razbijena duhanska mafija. Zaplijenjeno je više od osam tona duhana.

– Pakirali su u male plave vrećice, sve je funkcioniralo do najsitnijeg detalja. Imali su veće vage, a manju vagu su očito više koristili. Oduzeta je i velika količina streljiva, ali i oružje. Policija je oduzela više od tri tisuće eura i 45 turskih lira. Mahom su koristili i novčanice od 200 kuna –  izvijestila je Nova TV. 

Dino Hajdarević, voditelj službe organiziranog kriminaliteta PU istarske, kazao je da su duhan transportirali osobnim automobilima.

– Na javnim mjestima su to prekrcavali, naočigled svih. Po dolasku u Rijeku i Pulu, dileri su dalje plasirali krajnjim korisnicima – rekao je Hajdarević.

Sve je, dodaje, krenulo od lokalne razine. 

– Dobili smo na terenu informacije, a kada smo dublje ušli u priču shvatili smo da je to samo jedan malen dio većeg kraka. U konačnici smo shvatili da se radi o četiri zločinačka udruženja – rekao je Hajdarević te dodao da su bili posloženi hijerarhijski.

– Bio je glavni ideolog, osoba za logistiku, za transport i za plasiranje krajnjim korisnicima. Određene osobe su bile članovi različitih zločinačkih udruženja, a svatko od njih je imao glavnog organizatora – pojasnio je Hajdarević i dodao da su išli teorijom: to nije droga, neće nitko posumnjati.

Oštetili su državni proračun za gotovo šest milijuna kuna.

– Trojica osumnjičenih još nisu dostupni policiji, ali bi vrlo brzo trebali biti dovedeni pred lice pravde. USKOK je od 22 uhićenih tražio istraživanje zatvora za njih 14. Ako se svima dokaže krivnja, prijeti im zatvor i do pet godina – zaključio je Mikić.

Source link

Vaša iskustva i mišljenje ...