Kako očistiti kuhinjsku dasku | 24sataČišćenje plastične daske

Plastičnu dasku možete bez problema prati u perilici posuđa, ali to nikako ne radite i sa drvenom, ona je osjetljivija. Također, ukoliko daska ima mrlje i više nije bijela kao kad ste je kupili, napravite gustu smjesu od jedne žlice soda bikarbone, jednake količine soli i žlice vode.

POGLEDAJTE VIDEO Kućanski trikovi:

Nanesite to na dasku, izribajte spužvicom u svim smjerovima i ostavite neka stoji desetak minuta pa isperite toplom vodom.

Ukoliko su mrlje tvrdokorne, tad posegnite za ovim trikom – u 4 litre vode stavite 15 ml izbjeljivača. Uronite cijelu plastičnu dasku u to i ostavite oko 5 minuta. Izvadite, isperite je, osušite i spremite na mjesto.

Plastične i drvene daske nije loše povremeno prebrisati octom i/ili izribati polovicom limuna.

Kako očistiti drvenu dasku?

Donosimo vam dva jednostavna načina kako očistiti drvenu dasku za rezanje, posebno nakon što na njoj režete meso.

Tu je i trik kako dezinficirati drvenu dasku i riješiti je sitnih linija od rezanja. Sve što vam je potrebno su limun, krupnija morska sol i kokosovo ulje.

Stara izgrebana daska na kojoj rado rezuckate namirnice bit će kao nova. Osim toga, ovim postupkom ćete je i dezinficirati.

Stavite sol na dasku pa je polovicom limuna dobro istrljajte – to će izjednačiti površinu daske da se tragovi rezanja nožem ne vide, a i uništit će neke mikroorganizme naslagane na površini. Kada ste gotovi, dasku prebrišite.

Sljedeći korak je poliranje kokosovim uljem. Stavite žličicu ulja na dasku pa je istrljajte dobro čistom spužvicom ili krpicom.

 

Najčitaniji članciSource link

Vaša iskustva i mišljenje ...