Kako odabrati četku za kosu?


Pogrešan izbor četke može oštetiti kosu jer ne odgovara svaka vrsta četke svakoj kosi. Za kosu je najzdravija četka s kombinacijom sintetičkih i prirodnih vlakana. Najlon zaglađuje vlasi, a veprova dlaka stimulira cirkulaciju vlasišta što kosu čini sjajnijom. Plastični češljevi se ne preporučuju jer lome vlasi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ukrajinka nije šišala kosu 30 godina

Protiv elektriciteta

Za kosu sklonu elektricitetu najbolje je izabrati plosnatu, široku, četvrtastu četka s jastučićem koja će izravnati, izgladiti i razmrsiti mokru kosu. Odlična je i za suhu kosu jer je spušta i ‘smiruje’. Plosnata četka je idealna za završno oblikovanje kovrča.

Volumen

Obična okrugla četka će pomoći kod kose kojoj nedostaje volumena. Pomoću nje možete dobiti sličan učinak kao i s velikim uvijačima za kosu, tj. blage kovrče.

Foto: Dreamstime

Kuglice za ravnu kosu

Četke s kuglicama na vrhu su nježne za vlasište te brzo i učinkovito razmrsuju i ravnaju kosu. Najbolje je izabrati četku kod koje su kuglice spojene s čekinjama, a ne zalijepljene.

Foto: Dreamstime

Fen frizura

Vent četka sa široko razmaknutim čekinjama i s otvorima za zrak pogodna je za brzo feniranje kose i kreiranje volumena. Dobra je i za oblikovanje vlažne gelirane frizure. Idealna je za brzo sušenje kose zato što pozicija zubaca omogućuje bolju cirkulaciju zraka. 

Termokeramička četka

Termokeramička četka je savršena za feniranje zato što u potpunosti prianja uz glavu, a proširenje na krajevima četke kao i keramički sloj omogućuju da se jednoliko grije. Upravo zbog toga manje oštećuje kosu.

Foto: Dreamstime

Okrugla četka 

Okrugla četka odgovara svim tipovima kose, i ravnoj i kovrčavoj, ali i tankoj i gustoj. Savršena je za feniranje, ali i za blage kovrče. Najbitnije je samo prije stiliziranja da kosa nije mokra već vlažna. 

Manje okrugle četke idealne su za poludugu kosu, a koriste se za uvijanje, dodavanje volumena i oblikovanje šiški. Kosi daju punoću tako da vlasi guraju prema korijenu, pa je frizura postojana. 

Najčitaniji članciSource link

Jedna misao o “Kako odabrati četku za kosu?

  1. I am sorting out relevant information about gate io recently, and I saw your article, and your creative ideas are of great help to me. However, I have doubts about some creative issues, can you answer them for me? I will continue to pay attention to your reply. Thanks.

Vaša iskustva i mišljenje ...